Grow in spirit

Toediening H. Vormsel

Mgr. J.G.M. van Burgsteden zal op zaterdag 12 mei 2012 voor onze regio, in de H.Hart en H Josephkerk, dr P.J.H. Cuyersplein 5 A te Hilversum tijdens de viering van 19.00 uur het H.Vormsel komt toedienen.
De vormelingen hebben maanden naar dit sacrament van de H. Geest toegewerkt. Tijdens de Bavodag waar 1500 vormelingen uit het bisdom Haarlem bij elkaar waren hebben we het gevoeld, wij staan er niet alleen voor met elkaar willen we ons geloof uitdragen.
Op onze vrijdagavond bijeenkomst in het Achterom ging het over “Bouwen aan het Rijk van God” we hebben een bouwsteen gemaakt met daarop korte boodschap hoe je één van de werken van barmhartigheid in praktijk kan brengen. Bij de terugkomviering kunt u de bouwstenen bewonderen
Vrijdagavond 11 mei gaan we samen eten met de vormelingen van de H.Hart en Vitus en oefenen voor de viering. Wij zijn er klaar voor en willen u van harte uitnodigen bij onze mooie vormselviering.
Zodat wij ook nu weer voelen, wij staan er niet alleen voor!!!!!

De vormelingen van dit jaar zijn:

Emmaus parochie:            Patrick Hensen.          Francien Langen.
                            Chloë Okkerse.           Justin van der Roest
                            Inge de Vries.           Frans van der Meer.

H.Antonius parochie:        Esther Koopmanschap.     Kevin Weijermans.
                            Mark Weijermans.         Max van Gompel.
                            Jort Boxelaar.

Sint Martinus parochie:     Martijn Smits.

OLV. Hemelvaart parochie:   Esther van Deutekom      Thiemo Dijkstra.
                            Avenesh Hira             Sander Verheul.
                            Tine Visser.

Namens de hele Vormselgroep.
Marianne Veens.

Vuur

Op 17 februari 2012 hadden we met de vormselgroep weer een bijeenkomst. We gingen werken aan project 4. Deze keer ging het project over vuur. En wat je denkt als je het over vuur hebt. Bij vuur kun je denken aan een warm gevoel maar ook aan dingen zoals liefde en gezelligheid. Bij vuur dachten we ook over een licht dat je opeens kan helpen. Zo stond er een verhaal in het werkboek, over dat er een heleboel verschillende mensen waren met allemaal een andere taal en ze opeens met elkaar gingen praten in een wildvreemde taal. De Heilige Geest had hier voor gezorgd. Een heel indrukwekkend verhaal.
Verder hadden we met de bijeenkomst mensen geinterviewd die bij de kerk dingen deden en organiseerden. Dat was leuk om te doen!
Dit was wel zo'n beetje de vierde bijeenkomst. Het was weer een geslaagde avond!

Elkaar beter leren kennen

We zijn met alle vormelingen van de KAN parochies naar de Heilig Hart kerk in Hilversum geweest om met elkaar kennis te maken en ons voor te bereiden voor het vormsel.

Jort vertelt: "Ik had er eerst  geen zin in om naar de H. hart kerk te gaan maar toen ik er eenmaal was vond ik het wel leuk. We hebben eerst kennis gemaakt en toen een eigen ketting gemaakt met allemaal kralen die een speciale betekenis hebben. En natuurlijk een rondleiding door de H. hart kerk. Maar het aller leukste vond ik dat ik echt goed kennis heb kunnen maken met sommige kinderen."

Vandaag hebben we elkaar leren kennen

Vandaag hebben we elkaar leren kennen,
Ik kende nog niemand dus was het nog wel een beetje wennen.

Allemaal nieuwe gezichten om je heen,
Iedereen deed aardig en niemand gemeen.

We staken een kaars aan en waren even stil,
Dat deden we om ons eigen bestwil.

We krijgen vanaf volgende week een nieuw project,
We hebben er al naar gekeken en dat ging perfect.

Er kwamen 2 meisjes vertellen over de activiteiten buiten het vormsel om waar je ook aan mee kon doen,
Ik weet het zeker ik ga het heel leuk krijgen dit seizoen.

In de pauze kregen we thee en een koek,
Daarna las de pastoor voor uit een boek.

Maar kijk daar zijn de ouders al,
Ze staan op ons te wachten in de hal.

De tijd vloog voorbij,
Nog even snel een namenrondje en iedereen weer blij.

Het was leuk het was fijn,
Ik ben blij dat ik hierbij mocht zijn.

Chloe Okkerse