*

Voel jij je geroepen!!

Soms word ik geroepen
om iets te doen
waarvan ik dacht dat ik het niet kon.

Soms word ik geroepen
om een ander te helpen
die mij nodig heeft.

Elke dag word ik geroepen
om iets te doen voor die nieuwe wereld
die U voor ogen staat.

God, schenk mij Uw Geest
die mij helpt ‘ja’ te zeggen
geef mij het lef
om aan de slag te gaan.Na maanden van een goede en gezellige voorbereiding waren onze vormelingen er helemaal klaar voor!
Zaterdag 25 mei kregen zij het sacrament van het H. Vormsel toegediend in de Emmaus kerk Hilversum. De vormheer was Mgr. J. Hendriks hulpbisschop van Haarlem/Amsterdam. Het was een mooie en inspirerende viering. De Goede Geest was duidelijk aanwezig.

Op zaterdag 22 juni wacht ons nog een leuke terugkomdag met aansluitend de viering. Na de vakantie hopen we elkaar nog vaak te ontmoeten
bij Rock Solid en Kan’t FF, op het koor of als hulp bij de nieuwe vormselgroep want we hebben het fijn gehad!!!!

Groetjes van de Vormelingen.

Judith Bentvelden, Sophie v Eekert, Melissa Eijsbouts, Andrew Hutani,
Kaya Kroon, Janne van ’t Klooster, Dagmar Mennes, Britt Smits,
Marco Terlien, Ryan Vrijhoef, Nadine Klarenbeek.


 

Even u aandacht

Anita v Wijk gaat onze begeleidingsgroep verlaten. We gaan haar inbreng missen!!! Anita hartelijk bedankt voor al je inzet!!
Om onze vormselgroep goed draaiende te houden, hebben we u hulp echt nodig. Denk nu niet direct, niets voor mij, maar kom en keertje kijken en ga de uitdaging aan. Wilt u meer informatie dan kunt u onze website bekijken via kanparochies.nl of contact opnemen met Marianne Veens 0620055583 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de vormselgroep,
Marianne Veens v Diemen

Het is zover!!!!!!

Wij gaan het sacrament van het H. Vormsel ontvangen.

De feestelijke viering is op
zaterdag 25 mei om 19.00 uur in de Emmaus kerk Hilversum
Kerkelandenlaan  5   1216 RN

Vormheer: Mgr. J van Burgsteden.

Wij zijn er klaar voor en u bent uitgenodigd!!!

Groetjes van de Vormelingen.

Regio Hilversum


Judith Bentvelden, Sophie v Eekert, Melissa Eijsbouts, Andrew Hutani,
Kaya Kroon, Janne van ’t Klooster, Dagmar Mennes, Britt Smits,
Marco Terlien, Ryan Vrijhoef, Nadine Klarenbeek.

Van Bavodag tot Monnikenberg

6 april zijn we naar de Bavodag in Haarlem geweest. In de grote kathedraal van St Bavo waar vanuit het hele bisdom Haarlem/Amsterdam de vormelingen bij elkaar waren. Goed om te zien dat er nog zoveel jonge mensen het H.Vormsel willen ontvangen. De vormelingen vonden de gesprekronde indrukwekkend en verder nogal saai en kinderachtig ze hebben dit niet laten blijken en goed meegedaan dat vindt ik klasse!!! Maar helaas moet ik toegeven dat ze gelijk hadden, ook bij de Bavo gaven ze toe, een beetje te zijn doorgeslagen met bezuinigingen. Toch respect voor de organisatie, want ga er maar aan staan met steeds minder vrijwilligers.
 
We zijn er bijna klaar voor om het sacrament van het H. Vormsel te ontvangen. In de afgelopen tijd zijn we veel bij elkaar geweest. Zo hebben we in de bijeenkomst 6 op 12 april het over uitdragen van je geloof gehad.Dat was niet zo eenvoudig, maar samen zijn we er toch uitgekomen. We hebben o.a matteüs 25: 31-40 gelezen en zijn in gesprek gegaan over de Zeven werken van barmhartigheid. Daarna was de opdracht maak een bouwsteen voor het Rijk van God met een boodschap uit een van de werken van barmhartigheid, hoe je dit werk in de praktijk kunt brengen. Het zijn mooie kunstwerken geworden en straks in de terugkomviering te bewonderen.
 
19 april Excursie naar de Monnikenberg en dit was een Regio ontmoeting. We waren te gast bij Caselle, wat betekend een huisje langs de weg. Casella wordt gevormd door vier zusters Augustinessen. Het is voor jonge mensen een plek waar ruimte is voor ontmoetingen het delen van elkaars weg. Op www.casella.nl kun je alle info lezen.
Na dat wij hartelijk werden ontvangen hebben we met elkaar gebeden en gegeten. Daarna het interview, we gingen in drie groepen uiteen en konden onze vragen stellen aan
pastoor Dresmé, Annemiek, vrijwilliger van Amerpoort en een zuster Augustines. Dit werden mooie gesprekken die ons veel inspiratie gaven. Toen aan de slag om op een doek "Dit is mijn droom voor de wereld" te schilderen. En alle vormelingen zijn kunstenaars want het is prachtig geworden. In de Vormselviering krijgt dit mooie plaats! De avond is afgesloten met een viering, de ouders van de vormelingen waren hierbij uitgenodigd. We zijn blij en met een warm gevoel van binnen naar huis gegaan, het was een fijne avond!
 
Namens de vormselgroep Marianne Veens 


 
 

Oliewijding

“Woensdagavond in de Goede week zijn we (de vormelingen en hun ouders) naar de Sint BAVO kathedraal in Haarlem geweest. Bisschop Punt ging voor in de eucharistieviering. Ook waren er heel veel priesters en diakens en de twee hulpbisschoppen.

Tijdens deze viering zijn de oliën gewijd en wij ( de vormelingen)hebben deze tijdens de Paaswake
in alle kerken van de KAN-Emmaus aangeboden.
 
Eén flesje met olie voor de ziekenzalving
Eén flesje met olie voor de zending van de geloofsleerlingen
En een flesje met de Chrisma-olie voor de Doop, het Vormsel en de priesterwijding.”

We vonden allebei de vieringen heel mooi!!
En zaterdag 6 april hebben we de Bavodag in Haarlem waar 1500 vormelingen bij elkaar komen
om opzoek te gaan naar de goede Geest die ons bezielt. We hebben er zin in en zijn erg benieuwd!

Groetjes Janne v't Klooster

Bijeenkomst 5: Ik geloof

Eerst staken we een kaars aan en daarna gingen we in groepjes werken over wat belangrijk is bij je geloof. We kwamen met enkele voorbeelden onder andere een kaars, mariabeeld, altaar.
In de pauze hadden Ryan en Marco roze koeken uitgedeeld, het was erg lekker ook al zeg ik het zelf.
Daarna kregen we van pastoor Vlooswijk uitleg over olie wijding. Dit is woensdag 27 maart in Haarlem. We gaan daar met een groepje heen om dit op te halen. Dit zijn 3 flesjes met olie, 1 voor de doop, 1 voor het vormsel en 1 voor de ziekenzalving. Het was best wel interessant.  

Marco Terlien

joomla template