De vormselviering

24 mei 2014  was het eindelijk zo ver, na een lange voorbereiding gingen we ons vormsel doen. We werden in de Sint Martinuskerk gevormd.
De bisschop mrg J.W.M Hendriks had in zijn preek ook aan de jongeren gedacht. Hij begon namelijk over Justin Bieber. In de viering werd er niet alleen gesproken maar ook gezongen door de All Directions.

Tijdens de viering mochten wij ook zelf dingen doen bijvoorbeeld stukjes voorlezen en kaarzen aansteken. Uit alle vormelingen waren er 4 van onze parochie: Tamara, Charlotte, Daphne en Wouter
Wij zijn iedereen heel erg dankbaar voor alle hulp en steun voorbereiding.

We hadden na het vormsel ook nog een terugkomstdag dat was op 21 juni 2014.
We deden heel veel spelletjes met veel water en modder. Iedereen was heel erg vies.
Het heten de Boerenolympics, we deden het bij een hele gezellige boerderij in Nederhorst Den Berg. Na alle spelletjes in de modder gingen met de tractor naar de vecht lekker even  de modder van ons af zwemmen. We kregen bij het zwemmen ook nog een lekker ijsje. Na het zwemmen gingen we terug naar de boerderij en gingen we ons omkleden. Bij de meiden duurden het allemaal iets langer. Toen iedereen eindelijk klaar was gingen we naar de kerk in Nederhorst Den Berg. In de achtertuin van de kerk gingen we lekker een hamburger eten of we gingen gezond doen en aten een pasta salade. Na het eten was er nog een mis voor iedereen.

Charlotte &  Daphne

Vuur van de enige

Deze avond hebben we een elfje geschreven over vuur en wat jij er bij vond passen. En we hebben de kinderen in groepen gedeeld: de jongens bij de jongens en de meisjes bij de meisjes.
In deze groepjes hebben we interviews gedaan aan de begeleiders en we mocht heel veel vagen. We hebben ook een  tekst gelezen over de komst van de heilige geest, en we hebben bij die tekst vragen beantwoord die in het boekje stonden.
Aan het einde van de avond hebben we nog een lied geleerd. Het lied heet: Vuur van de enige.

Koen

Presentatieviering: terugblikken en vooruit kijken

Presentatieviering KAN-Emmaus vormelingen 2014 op zaterdag 8 februari in de OLV Hemelvaart kerk te Nederhorst den Berg met het thema ‘JIJ MAAKT HET VERSCHIL!’.

We kijken terug op een gezellige vrijdagavond waar we met elkaar gegeten en ons hebben voorbereid op de viering waarin alle vormelingen een inbreng hadden. Op twee grote kaarsen heeft iedere vormeling een foto en hun droom voor de deze wereld opgeplakt. De kaarsen zijn prachtig en zullen nog bij verschillende vieringen zichtbaar zijn. Ook moeten we het zout niet vergeten hier werd bij het binnen dragen van de kaarsen rijkelijk gestrooid door onze twee Stans. Met deze symbolen kwamen de lezing uit Jesaja ( 58,7-10) en uit het evangelie volgens Mattheus ‘Jullie zijn het zout van de aarde’ goed ter uiting.

We kijken terug op een mooie viering de vormelingen waren super en hebben prachtig het Ui Caritas gezongen.

Presentatieviering 8 februari

“JIJ, maakt het verschil!” is ons thema. 16 enthousiaste jonge mensen uit de KAN-Emmaus parochies gaan zich voorbereiden op het sacrament van het H. Vormsel. Hun namen zijn:

Wouter Bentvelzen
Madeline van den Biggelaar
Daan Funken
Tamara Grim
Daphne Hebig
Aniek van der Heijden
Pierre den Hollander
Charlotte van ‘t Klooster
Dalou van der Meer
Marit Middendorp
Koen Smits
Marjolijn Verheul
Leonie Visser
Mythe Voshaart
Stan Wallenburg
Stan Wenneker

Op zaterdag 8 februari hebben deze vormelingen zichzelf voorgesteld in de presentatieviering in Nederhorst den Berg . Wij zeggen vaak “de jeugd heeft de toekomst”, ook in de KAN parochievergadering is dit als belangrijk speerpunt genoemd.
Klik hier voor de foto's van deze presentatieviering.

Programma
De afgelopen maanden hebben we met elkaar kennis gemaakt en het o.a. over de 7 sacramenten gehad. Ook hebben we meegedaan aan het Diacon Action weekend. We zijn toen in Amerpoort geweest en hebben een viering bijgewoond samen met de bewoners.
Op de 2de bijeenkomst, Contact, ging het over bidden. We hebben een gebedssnoer gemaakt van 10 kralen en elke kraal heeft een betekenis. Het was een fijne avond en de vormelingen hadden er zichtbaar plezier in. Dit pas het begin van de activiteiten van de vormelingen.

Deelnemen aan het vormsel
Misschien denk je nu wel, ik wil ook graag bij deze of een volgende vormselgroep aansluiten en je bent 12 jaar of ouder. Dan ben je van harte welkom.  Voor informatie kun je bij het parochie secretariaat terecht, telefoonnummer 035 - 6561285.

Vormselbegeleiding
Ook zijn we op zoek naar mensen die onze voorbereidingsgroep willen versterken, wie durft deze uitdaging aan?  U bent van harte welkom om een avond te komen kijken of mee te draaien. U kunt het verschil maken!! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vormsel begeleidingsgroep, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u aanmelden bij het secretariaat.

Namens de vormselgroep,
Willeke Veens – van der Wal

3e bijeenkomst op 3 januari 2014

Op 3 januari hadden we weer een bijeenkomst van het vormsel. We hebben het gehad over ''Het Koninkrijk van God.'' Over hoe jij het koninkrijk ziet.
Ook hebben we een tekening gemaakt over jouw droom over de toekomst. We hebben ook een tekening gemaakt over de droom van de wereld over de toekomst, zoals bijv. geen oorlog meer.
Het was weer een gezellige avond!!

Groetjes Marjolijn