Uitnodiging

Contact

Op onze bijeenkomst van 28 november in het Achterom in Kortenhoef( ligt mooi centraal tussen onze dorpen) hebben we het gehad over “contact”.  Hoe krijg je contact met elkaar? En ook:  hoe krijg je contact met God?
We begonnen met een WhatsApp-spel en zijn in gesprek gegaan over de vraag waarom we contact zoeken via WhatsApp. Waar heb je het met je vrienden over? Kun je ook contact zoeken met God? Wat is bidden? Er kwam heel wat los en het blijkt, dat het allemaal niet zo moeilijk is om even bij je zelf stil te zijn voor een contactje met God.
Na het theedrinken, waarbij Julia en Ellen ons verrasten met zelfgebakken chocoladecake,
zijn we aan de slag gegaan om onze eigen gebedsketting te maken van tien kralen met een eigen betekenis. Kraal van de rust, van de dag, van spijt; een kraal voor andere mensen, een Vip-kraal, een kraal van liefde, twijfel, school, relaxen en een kraal van je dromen. Bij deze kralen kun je in je eigen woorden bidden.
De snoeren zijn mooi geworden!
We hebben de avond afgesloten met de thuisopdracht een e-mail aan God te schrijven en samen het Ubi Caritas te zingen. We hebben een leuke avond gehad en ontmoeten elkaar weer op 9 januari in het nieuwe jaar.  Dan gaan we het over ‘een Missie’ hebben.
Op 16 januari is de regio-ontmoeting in het Annagebouw en gaan we kennismaken met de vormelingen van de H. Hart/Vitus parochie.

De datum waarop het Vormsel zal worden toegediend is
Zaterdag 30 mei 2015 om 19.00 uur in de kerk van de H. Vitus te Hilversum.

Als je op de middelbare school zit, geen brief ontvangen hebt en toch graag mee wil doen,
ben je van harte welkom in onze groep. Je kunt contact opnemen met

Namens de voorbereidingsgroep,
Marianne Veens.

Lopend Vuurtje

Voorbereiding op het H. Vormsel
Thema: Lopend Vuurtje

Als het goed is hebben alle jonge mensen van 12 jaar of ouder die dit jaar naar het middelbaar zijn gegaan een uitnodiging gehad om deel te nemen aan de voorbereiding op het Vormsel. Nu je al weer een paar maanden op je nieuwe school bent, stellen we jou de vraag of je het fijn vindt om mee te doen aan de voorbereiding op het Vormsel. We zouden het fijn vinden als je meedoet! Want hoe groter de groep, hoe gezelliger het is!

De datum waarop het Vormsel zal worden toegediend is:
Zaterdag 30 mei 2015 om 19.00 uur in de kerk van de H. Vitus te Hilversum.

De voorbereiding hierop zal plaatsvinden in het Achterom, Kerklaan 24 in Kortenhoef. Deze locatie ligt mooi centraal tussen de parochies. Er zijn een aantal bijeen komsten gepland en de eerste is een kennismakingavond je kunt dan kijken of je het leuk vind. Ook jullie ouders zijn uitgenodigd voor het kennis maken en de informatie.
Deze is op:

Vrijdag 07 november 2014 om 19.30uur in het Achterom
Kerklaan 24 (achter de Antoniuskerk in Kortenhoef)

Je zult dan andere jonge mensen ontmoeten die zich ook hebben opgegeven voor de voorbereiding op het Vormsel en met de mensen die jullie daarbij gaan helpen. Het afgelopen jaar was de voorbereiding een heel leuke en fijn gebeuren geweest. We natuurlijk niet alleen in het Achterom we trekken er ook op uit voor spannende ontmoetingen. Denk nu niet direct ik ga er niet heen hoor ik kan er niemand van! Want het leuke is dat na 10 minuten jullie elkaar al hebt leren kennen en ontdekt dat je geen buiten beentje bent. Dat is al jaren zo gegaan en zal nu ook niet anders zijn.
Als je op de middelbare school zit maar geen brief ontvangen hebt en wil je ook graag meedoen, neem dan contact op met Marianne Veens 0620055583 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wie weet tot vrijdag 07 november 2014.

Namens de voorbereidingsgroep.
Marianne Veens.