Netty Welle-Beijnes (83)

Op 9 maart is Netty, nadat zij haar strijd gestreden had, rustig ingeslapen in de zorgresidentie Reedewaard, waar ze het laatste jaar met plezier heeft gewoond en zo geweldig is verzorgd.

Prachtig wonend aan de Vecht in Nigtevecht, heeft ze 57 jaar haar liefde gedeeld met haar man Frans, van wie zij in 2013 afscheid moest nemen. Samen hebben zij drie zoons gekregen, die niet alleen heel erg op hem lijken, maar die ook de muzikale talenten van Frans hebben meegekregen. Zelfs hun kleinkinderen zingen en bespelen instrumenten en samen waren ze op alle concerten aanwezig, Netty heeft dat gelukkig ook de laatste jaren nog kunnen doen.

Jarenlang, eerst met Frans samen, later alleen of met een kleinzoon, was er een vast ritueel op dinsdag: naar de markt in Weesp, eerst koffie bij Nelis, dan langs alle favoriete kraampjes en vervolgens werd de horeca weer opgezocht. Netty was een vrouw die zei, wat ze dacht. En ze ging de confrontatie zeker niet uit de weg als ze vond, dat ze in haar recht stond.
Haar kleinkinderen vertelden, dat zij een oma was, die met de tijd mee ging. Ze had een smartphone, whatsappte met ze en volgde hen op Facebook. Er was ook altijd wat lekkers te eten, als ze op bezoek kwamen en oma trapte regelmatig in de grappen die ze met haar uithaalden. Oma was trots op hen en vond het geweldig, dat ze allemaal zo muzikaal waren.
Ze had voor het laatst een glimlach op haar gezicht, bij het zien van een filmpje van haar achterkleinkind Otis.

Tijdens een warme, indrukwekkende afscheidsviering, waarin haar kinderen en kleinkinderen een grote muzikale rol speelden, hebben we op 16 maart afscheid genomen van deze lieve moeder en oma Netty Welle-Beijnes. Ze is naast haar man Frans op het parochiekerkhof begraven. Als laatste groet werd – als eerbetoon - met de trompet de ‘Last Post’ gespeeld. Netty, je zult blijven voortleven in de harten van je kinderen en kleinkinderen en zij zullen jou niet vergeten.

Willy Wenneker