*

Piet Koster (73)

Op vrijdag 17 februari 2017 hebben we onder grote belangstelling afscheid genomen van Piet Koster. Een bijzondere en echte Ankevener, maar vooral een goed mens, een lieve man, fijne vader en fantastische opa van drie kleinkinderen.

Op 15 februari 1943 werd Piet geboren als middelste van vijf kinderen in het gezin van Antoon en Kaatje Koster. Na een fijne jeugd kreeg Piet in 1961 verkering met Barbara Stalenhoef. In 1969 trouwden zij en in hetzelfde jaar werd hun geluk bekroond met de geboorte van een dochter. Later werd hun gezin compleet met de geboorte van een zoon. Het gezin verhuisde van het Stichts End naar de Bührmannlaan en later naar de Walélaan.

Zijn hele werkzame leven heeft Piet gewerkt bij de Knorr in Loosdrecht. Na ruim 40 jaar trouwe dienst werd in 2004 afscheid genomen van de Knorr. Maar, niets doen zat niet in zijn aard. Vele verschillende verenigingen in Ankeveen heeft hij voorzien van goede raad, draaiboeken en fotoboeken. Noem maar op. Altijd kon er een beroep op hem gedaan worden.
In 2004 werd Piet voor het eerst geconfronteerd met ziek zijn. Na een dapper en moeizaam gevecht werd de ziekte overwonnen. Maar helaas, in 2013 kwam de ziekte terug. Ook nu weer ging hij het gevecht aan. In 2016 kwam het bericht, dat hij de strijd tegen deze ziekte niet ging winnen. Maar ook hier was niets doen geen optie.

Na bijna een jaar lang verschillende behandelingen in het ziekenhuis heeft Piet de strijd moeten opgeven. In het bijzijn van Barbara en zijn gezin heeft hij op 9 februari het leven los moeten laten. Piet is 73 jaar geworden.

Bianca Brockhoff - Koster

 

joomla template