*

Rina Borsboom (92)

Rina groeide op in Rotterdam-Delfshaven als oudste in een gezin met drie kinderen. De crisis van 1929 maakte haar vader werkeloos, waardoor het gezin moest leven van wat destijds “de steun” genoemd werd. Het was gewoon armoe. Daarom was ze extra dankbaar, dat ze toch de kans heeft gekregen om onderwijzeres te worden. In 1943 slaagde ze daarin. In Rotterdam werkte ze aan de Cosmas en Damianusschool en de Nicolaasschool in Spangen. Toen vond ze het tijd om het ouderlijk huis te verlaten en koos ze voor de St. Antoniusschool in Kortenhoef.

Ze was nog steeds alleen en zou dat ook blijven, niet omdat ze dat wilde, maar omdat ze de prins op het witte paard niet ontmoette. Dit compenseerde ze door haar aandacht te schenken aan neefjes en nichtjes, voor wie ze zich af en toe oma voelde. Verder kon ze zich uitstekend redden in haar huisje aan de Kortenhoefsedijk. Na haar werkzame leven in het onderwijs hield ze zich bezig met o.a. lezen, puzzelen, vakantie en familiebezoek. Vooral haar activiteiten in Oudergaard, later Veenstaete, gaven haar veel voldoening. Dat ze daarmee zelfs de krant haalde, vond ze een leuke bijkomstigheid.

Toen in februari haar gezondheid ziekenhuisopname noodzakelijk maakte, werd al snel duidelijk, dat het einde naderde. Heel bewust heeft ze nog het sacrament van de zieken ontvangen. Daarna ging het snel. Door goede zorgen omringd in haar vertrouwde omgeving eindigde haar aardse leven in de avond van 11 maart.

Familie Borsboom

joomla template