*

Tonny Veenman-Pouw (81)

Na een leven van hard werken, grote vreugde maar ook veel verdriet overleed Tonny op 5 februari. In een mooie en warme viering hebben we op 10 februari afscheid genomen en haar begraven bij haar man Joop op ons parochiekerkhof.

Tonny kwam uit Nederhorst den Berg en groeide op in een ouderwets katholiek gezin met 12 kinderen. Ze ging al jong van school en daarna werken in de wasserij. In 1957 trouwde ze met haar Joop en kwam in Ankeveen wonen. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren, dochter José en zoon Marcel. Ze was een lieve en zorgzame moeder. Ze hield er van de boel netjes aan kant te houden en was ook altijd thuis voor de kinderen.

Op jonge leeftijd, ze was nog maar 54, werd ze getroffen door een zware hersenbloeding. Daar heeft ze het heel moeilijk mee gehad. Vooral dat ze niet kon meehelpen bij de zorg voor de kleinkinderen deed haar veel verdriet. Na de dood van Joop is ze in Oudergaard gaan wonen en later in de Beukenhof. Haar koppie bleef goed maar lichamelijk was het voor haar onmogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Vooral in Oudergaard vond ze het heel gezellig met veel oud Ankeveners om mee te kletsen en koffie te drinken. In de Beukenhof had ze het er wel eens moeilijk mee dat er veel bewoners waren die het allemaal niet meer zo goed wisten. Ze was dan ook altijd blij als er iemand op bezoek kwam om een praatje met haar te maken.

Ze is toch nog onverwacht gestorven op 5 februari. José sprak lieve woorden over haar moeder tijdens de afscheidsplechtigheid. Het gemis zal, in meerdere opzichten, groot zijn.
Lieve Tonny, bedank voor je zorgzaamheid en trouw. Rust zacht.

Francis de Kwant

joomla template