*

Truus van Nes - Bon (88)

Truus werd op 1 mei 1928 geboren op een boerderij in Weesperkarspel en groeide op in een gezin van vijf kinderen. Zij was een echte boerendochter en gek op dieren.
In 1952 trouwde zij met Gijs van Nes, een boerenzoon en samen kregen zij negen kinderen. Ze nam altijd al kalfjes, geitjes en lammetjes onder haar hoede, bracht ze soms groot met de fles; ze vond die negen koters geen enkel probleem. Ze was er natuurlijk wel heel druk mee; soms was ze tot diep in de nacht bezig met naai- en strijkwerk. Maar… altijd neuriënd!

‘s Ochtends misten ze haar wel eens bij het ontbijt. Dan was ze al weer buiten aan het werk. Het maakte niet uit, want de oudsten voedden de jongsten op. Iedereen was welkom op de boerderij; alle vriendjes en vriendinnetjes kwamen daar spelen en ze konden altijd mee-eten; een meer of minder… het maakte niet uit.

Als gevolg van de ruilverkaveling in 1978 verhuisde het gezin naar een groter bedrijf in Engeland. Ze spraken geen woord Engels en het was dan ook een groot avontuur om je op je 50e,  met zeven jonge kinderen, daar te vestigen.Desondanks genoten ze allemaal van de weidsheid en de grootte van de boerderij. Truus hield zich – met veel plezier - bezig met haar eigen ‘Bed en Breakfast’ op de Patman’s Farm.

Na 15 jaar keerden ze terug naar Nederland en ze gingen wonen in Nederhorst. Truus bridgte graag en vermaakte zich uitstekend met haar vriendinnen van het kerkkoor. Tien jaar geleden overleed haar man Gijs. Ze wist zich daarna goed staande te houden, maar was altijd onderweg. Ze was heel trots op haar 9 kinderen, haar 27 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen.
Ze overleed te midden van al haar dierbaren, die vol fijne herinneringen achterblijven.

Zij is nu, waar ze wilde zijn: bij haar man Gijs, die ze nog iedere dag miste .

Willy Wenneker 

joomla template