*

Rosalie veen - Kroese (83)

Een markante, geliefde persoonlijkheid, zo kun je Rosalie Veen - Kroese uit Hilversum omschrijven. Hartelijk en zorgzaam. ‘Godmother’, zo noemden haar (klein)kinderen haar liefkozend, omdat ze ‘de grote leider’ van het gezin was. Ze leefde in de vijfde versnelling… geen tijd te verliezen! 

Bijna iedereen kende haar, van de kerk of van de tijd dat zij in Kortenhoef woonde met haar eerste man Henk Nijveldt en hun kinderen Roswitha, Erik en Frank. Het glas was altijd halfvol voor Rosalie, ook als het leven tegenzat. Zij werd weduwe op 31-jarige leeftijd. Met haar tweede man Paul Veen kreeg zij twee dochters, Emmy en Pauline. Mooie jaren met het grote gezin volgden, maar helaas werd Paul langdurig ziek; hij stierf in 2001. Een groot gemis, maar Rosalie’s optimisme hield haar op de been.
‘Een bron van doorzettingsvermogen, sympathie, humor en levenslust’. Zo omschreven dierbaren haar tijdens de afscheidsviering. Rosalie wist alles en ze onthield ieder detail. Door haar Brabantse inslag was het thuis een zoete inval. Ze hield van bridgen, mooie speelfilms, was dol op lezen en verloor haar hart aan het schilderen van iconen. Als oud-sportlerares zat actief bewegen in haar genen. En de deur stond altijd open, net zoals haar hart. 

‘Er is iets in je dat leeg is en het stroomt vol, met het zingen van de merel’, stond op haar rouwkaart. Het gedicht beschrijft het verdriet en de vrijheid die samenkomen, als je afscheid moet nemen van het leven. Rosalie was er niet bang voor, ze was niet alleen. Haar gezin week niet van haar zijde. “Mijn twee mannen wachten op me,” zei ze met een glimlach op haar gezicht. Een kort ziekbed na 83 jaar pure levenskracht. Het is goed zo. De cirkel is rond.

De kinderen: Roswitha, Erik, Frank, Emmy en Pauline.

joomla template