*

Mies van Heumen – Baar (100)

Als het leven niet meer gaat zoals gehoopt,
als je veel wordt ontnomen,
als je moet toelaten dat een ander je verzorgt,
dan komt de tijd dat het goed is geweest.


Zo ging het ook bij onze moeder, Mies van Heumen - Baar. Ze werd geboren in Ankeveen op 12 februari 1917. Haar honderdste verjaardag hebben we nog mogen vieren met alle kinderen, klein-, achterkleinkinderen en familie. Voor onze moeder was het een hele eer dat de burgemeester op bezoek kwam.

Mies van Heumen – Baar…… iedereen kende haar als moeder van ‘dat grote gezin’. In 1941 trouwde ze met Simon van Heumen en ze kregen dertien kinderen. Lange tijd hebben we gewoond aan het Bergse Pad. Bij onze moeder kon veel. Haar gezegde was: ‘Het werk is nooit af, maar de koffie is altijd klaar’.

Moeder heeft ruim 40 jaar gezongen in het koor Internos. Als ze ’s avonds naar de repetitie ging, was dit een echt uitje voor haar. Ondertussen een praatje maken met de andere koorleden was er niet bij. Mijnheer van Schie zei dan: ‘Mies, je komt hier om te zingen, praten doe je in de pauze’. Dit vertelde ze zelfs nog een paar weken voor haar overlijden. Ook hielp ze mee met schoonmaken in de kerk en bakte ze heel wat boterkoeken en cakes voor de Maartenmarkt. Toch was er thuis altijd tijd voor feestjes, oppas- en logeerpartijtjes voor haar kinderen en kleinkinderen.

Op zaterdag 15 april hebben we, op een respectvolle en waardige manier, definitief afscheid genomen van Mies van Heumen – Baar, onze moeder, schoonmoeder, oma en grootoma.
In onze harten leeft ze voort. Wij zullen haar nooit vergeten.

Gerda Molen – van Heumen

joomla template