*

Joop Grim (88)

Op 24 december 1928 is Joop geboren. Zijn ouders - Willem Grim en Anna Koot - beiden afkomstig uit een tuindersgeslacht in Utrecht, hadden zich gevestigd in Achttienhoven. Toen Joop vier jaar was, is het gezin verhuisd naar Loenen aan de Vecht. Het gezin bestond uiteindelijk uit nog zes zusjes en vier broers, dus een gezellig druk gezin. Na school is Joop zijn ouders gaan helpen op de kwekerij. In de wintermaanden was er niet veel werk op de kwekerij en dan ging Joop als vrachtwagenchauffeur werken bij verschillende transportbedrijven, die onder andere meel brachten naar bakkerijen.

Op 22 mei 1957 trouwde hij met Corrie de Groot. Er werden vier zoons en een dochter geboren en vanuit de bungalow verhuisde men naar het huis ervoor. Joop vond het fijn, als mensen hem vroegen om hen te helpen. Hij kon alleen moeilijk beslissen, wanneer hij moest stoppen met helpen. Joop heeft voor zijn inzet bij de gemeente Hilversum een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Als vrijwilliger was Joop actief bij de Antoniuskerk in Kortenhoef in de tuinonderhoudsgroep en de kaartclub en daarnaast bij de personeelsvereniging van de plantsoenendienst van de gemeente Hilversum.

Zijn zelfstandigheid tot het laatste moment is versterkt door het plotselinge heengaan van zijn vrouw en de emotionele verwerking van het verlies van hun zoon. Tot het laatst toe was hij bezig met zijn trots: “de tuin” en daar mocht bijna niemand hem bij helpen.
Rust in vrede.

Diaken R. Simileer
 

joomla template