*

Cox de Jeu (85)

Moge er langs zijn pad,
tot ver voorbij de sterren
veel mooie bloemen bloeien….

Met deze woorden, op het overlijdensbericht van Cox de Jeu, hebben we afscheid moeten nemen van een geliefde man, vader en opa.

Riet, zijn vrouw, kijkt terug op meer dan 61 jaar huwelijk met Cox. Hij voelde zich prettig in haar familie, het grote gezin De Groot. Het was er gezellig met alle meiden en hij was gek op z’n schoonmoeder. Cox had binnen de familie De Groot zijn stekkie gevonden. Ze werden de trotse ouders van Edward en Robin. De schoondochters Marjolein en Irene waren meer dan welkom, net als kleinzoon Roy en de achterkleindochters Sophie en Lauren.

Veertig jaar werkte hij bij de firma Van Zomeren, waar hij het naar zijn zin had. Hij was – vooral tijdens de vaat - de beste leraar Nederlands die je maar hebben kunt, voor zijn schoondochter, die moest integreren. Hij was in zijn element, als hij mensen om zich heen had. Hij hield van gezelligheid, maar ook van de bloemen langs zijn pad en de vogels in de tuin.

85 jaar is hij geworden. Hij laat een lege plek achter…  thuis bij Riet, bij zijn gezin, in de familie, bij de buren, in de straat en in de kerk, waar hij zo vaak de Eucharistieviering heeft meegevierd. Daar hebben we – met allen die hem dierbaar waren – het kruisje met zijn naam opgehangen, dat tijdens de afscheidsviering gezegend was. We hebben een kaars bij Maria aangestoken om steun en kracht te vragen voor hen die hier achterblijven en verder moeten leven zonder Cox.

Lieve Cox, groet in de eeuwigheid al onze geliefden die jou voorgingen. Wij zullen hier – ieder op onze eigen manier – aan je blijven denken en zo de bloemen langs jouw pad steeds bloeiend houden tot ver voorbij de sterren!

Willy Wenneker

joomla template