*

Henny Voigt-Samsom (91)

Henny werd op 4 april 1926 geboren in Amsterdam. Op haar zevende verhuisde het gezin naar Hilversum; haar vader had TBC en in Hilversum was de lucht schoner. Ze was nog net geen tien, toen haar vader overleed en haar moeder achterbleef met 7 kinderen in de leeftijd van zes tot twintig.

Kort na de bevrijding leerde ze Henk Voigt kennen. Na zeven vrolijke verkeringsjaren trouwden zij op 3 mei 1952. Henny werkte destijds als winkeljuffrouw in een kruidenierswinkel en vond het heerlijk om met mensen om te gaan. Zij raakte al snel zwanger en dat betekende in die tijd: stoppen met werken! Met 5 kinderen was het gezin compleet en met veel liefde en toewijding was Henny altijd in de weer voor haar gezin.

Na het overlijden van Henk in 2011 herpakte zij zich na een moeilijke periode snel. Ze verhuisde van Hilversum naar Veenstaete in Kortenhoef en het was mooi te zien, hoe zij haar zelfstandigheid hervond en haar eigen leven opbouwde. Henny was een lieve, zorgzame, vrolijke, trotse moeder en oma; ze was dol op gezelligheid en kon zo genieten, als het haar familie goed ging. Ze kon ook heel bezorgd zijn, maar de laatste jaren ging ze meer relativeren.

In de Koningsnacht is Henny na een kort ziekbed overleden. Omringd door de warmte van velen hebben wij op 3 mei, 65 jaar na haar huwelijksdag, afscheid van haar genomen. Ze leeft voort in ons hart en zal altijd in onze gedachten zijn….

De kinderen Voigt

 

joomla template