*

Ab Koelink (86)

Ab is geboren op 13 oktober 1930 op de Kortenhoefsedijk, in het huis met de waterlelie. Hij heeft zijn hele leven in Kortenhoef gewoond, een echte K’toever dus. Ab is in onze kerk gedoopt, getrouwd en wilde ook hier begraven worden. Hij had nog twee broers en drie zusters. Tijdens de hongerwinter - hij was toen 14 - is hij met z’n vader, op een fiets met massieve banden, helemaal naar Hardenberg in Overijssel gefietst om eten te halen. Hij vertelde, dat hij nooit meer zulke lekkere stamppot zuurkool heeft gegeten, als toen onderweg in een slaaphuis…
Na de lagere school is hij bij Jachthaven ‘’t Avontuur’ van de gebroeders Bouwman gaan werken. Hij heeft er met veel plezier gewerkt en er veel geleerd. Daar heeft Ab ook onze ark ‘Ons Baken’ gebouwd. Met hamer en spijkers, zonder nietapparaat, elektrische schroevendraaier of boor. Na ruim 40 jaar werd hij afgekeurd; het zware werk ging niet meer.

Ab heeft ook veel vrijwilligerswerk gedaan, o.m. voor de kerk, de school, de voetbalclub en de ijsclub. Vanaf de oprichting van Stichting BLOK heeft hij 11 jaar in het bestuur gezeten. Voor onze kinderen en kleinkinderen heeft hij kasten, commodes en bedden gemaakt en hij heeft geholpen met verbouwen. Alles op zijn gemak en altijd met veel plezier.
Samen hebben we veel gefietst in alle provincies van Nederland. Zeeland had wel zijn voorkeur, vooral op Walcheren de ’Zeevruchtenroute’. Elk jaar gingen we een lang weekend weg met de kinderen en kleinkinderen. Martijn en z’n gezin gingen dan ook mee. Dan keek hij om zich heen en zat te glimmen van trots.

Anderhalf jaar lang had hij last van zijn been. Na onderzoek bleek het zijn heup te zijn en er volgde een operatie. Dat hij na drie dagen onverwacht overleden is, kan niemand begrijpen.
Na een warme afscheidsviering is hij op 18 augustus begraven op ons parochiekerkhof.
Ab - ‘Ons Baken’ - is er niet meer.

Tiny Koelink - Hendriks 

joomla template