*

Henny Bos (68)

Eenvoudig, zichzelf, betrokken, zorgzaam, humorvol, ondernemend. Al deze woorden typeerden Henny. Henny leefde eenvoudig, geen overdaad, gastvrij voor wie bij haar aanklopte. De deur stond altijd wagenwijd open. Haar zoon Jan sprak erover in zijn In Memoriam in de afscheidsviering, naar aanleiding van het bordje in het ouderlijk huis waarop stond: ‘Hotel mama is altijd open’. Henny was altijd zichzelf, nuchter, oprecht, zodat jij bij haar jezelf kon zijn. Ze zag meteen als je iets dwarszat. Ze luisterde, gaf op humorvolle wijze raad, zodat je verder kon. Haar kinderen Jan en Tatie en de kleinkinderen Mattheus, Jay Jay en Salma en schoondochter Patricia kregen haar liefdevolle aandacht en zorg. Ze was betrokken bij mensen om haar heen. Ze kon er niet tegen als er onrecht was. Ze kwam op voor mensen. Ze stond aan de wieg van de lokale partij ‘Dorpsbelangen’ en was lid van de WMO-raad van de gemeente Wijdemeren.

Ze werd geboren in 1948 in Nederhorst den Berg, emigreerde met haar ouders in 1950 naar Canada, waar haar zoon Jan geboren is en keerde in 1975 terug naar Nederland. Toen is Tatie geboren. Ze kwam weer terug in Nederhorst den Berg, eerst in het ‘Rode Dorp’ aan de Overmeerseweg en tenslotte op de Legakker, met haar ouders dicht in de buurt.
Ze was ook ondernemend. In het ‘Rode Dorp’ handelde ze als kleine ondernemer in antiek, bloemen en andere zaken. Zo zorgde ze voor haar gezin. Als buurtgenoot kende ik Henny al lange tijd. Toen ze merkte, dat ze door haar ziekte achteruit ging, heeft ze me gevraagd, of ik de afscheidsdienst wilde leiden. Ik vond dat een grote eer.
Ze heeft zelf alles geregeld. Dit zijn haar laatste woorden die ze ons mee wil geven: ‘Ik dank mijn familie, vrienden en kennissen voor de liefde, de humor en het geluk. Heb elkaar lief, maak elkaar gelukkig en herken en waardeer de gouden momenten in je leven’. Die liefdevolle woorden dragen we mee in ons hart.
Lieve Henny, God zegene en behoede je. Rust in vrede.

Herman van der Molen

 

joomla template