*

Wim van Wijk (88)

Zondag 24 september jl. is pa rustig ingeslapen en naar zijn ‘meissie’ gegaan. Zijn leven begon met tegenslagen. Na zijn geboorte overleed zijn moeder. Gelukkig werd hij liefdevol opgevangen in Schalkwijk. Daar werd hij getroffen door polio. Op vierjarige leeftijd ging hij weer bij zijn vader en zus aan de Reeweg wonen. Na de Jozefschool ging hij naar de Landbouwschool in Breukelen. Hier heeft hij de vriend voor het leven ontmoet, ondanks de verschillende geloofsovertuigingen.

Zijn vader was bezorgd, dat hij het boerenvak vanwege zijn handicap niet kon uitvoeren en adviseerde hem verder te leren. Dat heeft hij gedaan. Na het overlijden van zijn vader heeft hij, op 23-jarige leeftijd, alsnog de boerderij overgenomen. Alle feesten in de omgeving werden door pa per fiets bezocht. Tijdens een bijeenkomst vanuit de kerk heeft pa in 1958 Ali ontmoet. Op 28 april 1959 zijn zij in het huwelijk getreden. Uit dit huwelijk zijn 7 kinderen geboren. Ooit zei pa, dat vader-worden de mooiste gebeurtenis uit zijn leven was. Daarbij werd hij gezegend met 21 kleinkinderen.

Hij is jaren - samen met Ali - bij Wim en Linda in Canada op bezoek geweest. Mede door dit jaarlijkse bezoek bleven zij nauw verbonden met de familie in Nederland. Pa genoot van alle verhalen van zijn (klein)kinderen. Hij hield van gezelschap en had altijd zin in een praatje. Tuinieren, accordeon spelen, spelletjes met de kleinkinderen…. dat was pa! Het jaarlijkse familieweekend, feestdagen of een gewone dag…. pa was gelukkig met het hele gezin om zich heen.

De tegenslagen in zijn jeugd hebben pa gevormd tot een enorme doorzetter, met een positieve instelling. Met vele mooie herinneringen hebben wij pa met zijn geliefde trekker mogen begeleiden op zijn laatste ‘reis’.
Hij liet ons zien, wat liefhebben is.

De kinderen

 

joomla template