*

Cisca Vendrig - Welle (94)

Cisca is geboren op 26 juni 1923 in Nederhorst den Berg. Ze groeide op in een groot gezin van zes jongens en zes meisjes. Haar vader was tuinder op het landgoed Stilhorn, op het kleine eiland. Het was ook voor de kinderen aanpakken in de tuin; iedereen moest z’n steentje bijdragen. De lagere school doorliep Cisca op de Sint Jozefschool. Daar kreeg ze ook naailessen van de nonnen, waar ze later veel profijt van heeft gehad. In 1946 trouwde ze met Bertus uit Nigtevecht, waarna ze naar Curaçao vertrokken om daar een slagerij te beginnen. Ze bouwden er een mooi leven op en kregen er drie kinderen. In 1962 keerden ze terug naar Nederland; in dat jaar is hun vierde kind geboren.

Eerst woonden ze in Amsterdam, maar in 1973 verhuisden ze naar Kortenhoef. Daar heeft Cisca zich lange tijd ingezet als vrijwilligster en penningmeester bij de bejaardensoos van Oudergaard. Ze genoot van de kleinkinderen, als die na school even bij haar langs kwamen voor een spelletje Rummikub. In 2002 overleed Bertus. Ze heeft zich hier sterk doorheen geslagen, al vond ze alleen zijn wel moeilijk. Cisca was gastvrij en kookte graag voor iedereen die op visite kwam, want goed eten was belangrijk! Ze heeft lang thuis mogen wonen en was blij met de thuishulp die ze kreeg.

Toen het thuis niet meer ging, verhuisde ze - eind vorig jaar - naar De Kuijer, terug naar Nederhorst. Hoewel haar gezondheid steeds minder werd, heeft ze daar een fijn jaar gehad. Ze werd liefdevol verzorgd en kreeg veel bezoek van de familie. Als tuindersdochter genoot ze altijd van de bloemen, die bezoekers voor haar meenamen. Vaak zei ze: ‘Ik heb een mooi leven gehad met pa en de kinderen. Ik zou het zo weer overdoen’.
Op 10 november heeft Cisca na een lang en mooi leven rust gevonden.

Robert Vendrig

 

joomla template