*

Arie van Houten (81)

Weinig nemen en veel geven,
altijd hartelijk en warm.
Als de mensheid zoals u was,
was de wereld niet zo arm.

Onze allerliefste man, vader, opa en vriend van velen is niet meer.

Arie is geboren op 11 mei 1936 in Kortenhoef. Daar was hij de oudste in een gezin met zeven kinderen. Zijn moeder overleed toen hij 17 was en hij heeft toen - met zijn oudste zus en zijn vader - de zorg voor het gezin op zich genomen. Al op jonge leeftijd werd sporten zijn allergrootste hobby en het is niet meer uit zijn leven weggeweest. Hij was een fanatieke wielrenner en een nog fanatiekere voetballer. Ging over van ‘s-Graveland naar Nederhorst (toen nog VBO), omdat hij Corry leerde kennen. Corry was de dochter van aannemer De Groot; Arie is jaren in zijn bedrijf werkzaam geweest.

Samen kregen ze 3 kinderen en 7 kleinkinderen en maar liefst 57 jaar waren ze getrouwd. Hij stond altijd voor iedereen klaar en was altijd behulpzaam. Tot enkele weken geleden hielp hij nog elke ochtend op de boerderij, want een buitenmens was hij en helemaal als de zon scheen. Ook ging hij nog elke week naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam om als jurylid te assisteren. Maar liefst 40 jaar hield hij dit vol. Zo waren er nog meer verenigingen waar hij altijd met liefde voor klaar stond. Samen met Corry ging hij alle wedstrijden af van de kleinkinderen: motorcross, fietscross, voetbal, volleybal en dressuurwedstrijden. Niets was ze teveel.

Tot 17 december...toen kreeg hij een akelig bericht. We hebben nog 8 dagen van hem mogen genieten; alles hebben we met hem besproken. Hij nam afscheid van mama en alle kinderen en kleinkinderen. Dit was voor ons allen zo waardevol. Op eerste kerstdag is hij - zonder pijn - heel rustig ingeslapen. Een verder lijden is hem bespaard gebleven.
We zullen hem nooit vergeten.....

Caroline Snoek- van Houten

 

 

joomla template