*

Login

Rock Solid, the year after

Een jaar vol bijeenkomsten voor de Rock t ffers zijn gepasseerd. Een jaar waarin we, tieners en begeleiders, gegroeid zijn in het organiseren en beleven van Rock Solid.
We hebben aan de tieners gevraagd wat hun oordeel is na een jaar Rock Solid. Ze vertelden dat Rock Solid voor hen een ontmoetingsplaats is waar ze het gezellig hebben met elkaar. In de kaders zijn uitspraken van de tieners te vinden.

Eén van de hoogtepunten van de activiteiten was een  zoektocht door Hilversum naar allerlei soorten ballen in het thema 'Waar is de .... ?' met een knipoog naar 'Waar is de mol'. In een afgebakend gebied waren ballen verstopt die de tieners aan de hand van cryptische omschrijvingen konden zoeken. De tennisbal die verstopt was op 'de rotonde voor de pastorie' (het ronde grasveld) werd door sommigen gezocht op de rotonde bij de Schapenkamp. De strandbal was te vinden bij 'de koude koning die zo goed smaakt bij warm weer' (Kings IJscafé) en de voetbal bij 'de Erfgooier die ook kan voetballen' (het beeld van de Erfgooier voor C&A). En dan hadden we nog de 'als knikker verklede bingobal bij het Filmtheater' omdat we geen bingobal hadden om te verstoppen.  


Andere hoogtepunten waren het spel waarbij tieners met chocoladepasta en pepernoten werden omgetoverd tot levende speculaaspopen tijdens het 'Heerlijk avondje'. Bij het thema facefeest werd er te pas en te onpas ge(dis)liked en in de foto bij het spel 'batmanning' foto's zie je hoe we de zwaartekracht overwonnen hebben in het onderdeel 'Boem! Het begin'.

Per thema zijn teksten uit de bijbel geselecteerd en komen op een voor de tieners herkenbare manier aan bod. De tieners ervaren deze bezinningsmomenten als waardevol. Ze vinden de verhalen interessant en ook al weten ze niet meer precies uit welk deel van de bijbel deze komen, het  zet ze aan het denken.

Rock Solid is voor jongeren op de middelbare school. Tieners die vormsel gedaan hebben worden automatisch uitgenodigd om kennis te maken. Ook zonder uitnodiging zijn tieners, met hun vrienden, van harte welkom om Rock Solid mee te beleven.

Als begeleiders ervaren we het organiseren van Rock Solid als een verdieping van onze eigen geloofervaring. We bereiden ons voor met materiaal van Youth for Christ en starten met het uitwisselen van onze eigen ideeën en ervaringen over het thema. Mocht u/je zich bij het lezen van dit artikel aangesproken voelen om mee te doen met het organiseren van Rock Solid laat het dan weten dan bent u/je bent van harte welkom.

Namens het Rock Solid team
Liesbeth van Erp
M: 06-47846365 

 

Rock Solid foto's

Enkele foto’s van eerdere bijeenkomsten.

     

 

 

 

joomla template