*

KAN nieuws kort

Nummer 126

Meditatieve stromingen hebben altijd deel uitgemaakt van het christendom / Stella Muns

Al in de vroege kerk van de eerste eeuwen werd stiltemeditatie en biddend en mediterend bijbellezen beoefend. In sommige tijdvakken leefde dit wat onopgemerkt voort in kloosters en retraitecentra.
De laatste decennia is in de protestantse kerken een beweging op gang gekomen van mensen die samen mediterend op weg zijn en zo hun zoektocht naar eigentijds christelijk geloven verdiepen.  
Meditatie is geen doel. Het is een middel tot meditatief leven. Dat is leven in verbondenheid met alle leven vanuit de Bron van het leven, God; leven vanuit openheid en aandacht.

waar: De Graankorrel, Zuidereind 17  / wanneer: dinsdag 2, 9 en 16 april, 19.45 tot 21.15 uur
https://www.protestantsekerk.nl/thema/meditatie
Lees meer

Actie voor de voedselbank / De diaconie en het PCI bestuur
De Diaconie van de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg en de P.C.I. voor de KAN- parochies houden ook dit jaar weer gezamenlijk, voor de elfde keer, een actie voor de Voedselbank Gooi & Omstreken.
De artikelen worden ingezameld bij de lift van de Willibrordkerk en in de kerkportalen van de Sint Martinus- en OLV Hemelvaartkerk vóór de diensten van Witte Donderdag 18 april, Goede Vrijdag 19 april, Paaszaterdag 20 april en Eerste Paasdag 21 april. Wilt u deze actie ondersteunen, dan kunt u de door u te schenken artikelen ook afgeven op het parochiesecretariaat van de O.L.V. Hemelvaart- parochie in ‘De Molshoop’ op maandag 15 april en donderdag 18 april van 8.30 tot 11.30 uur.
Het parochiesecretariaat is speciaal voor deze actie ook geopend op vrijdag 19 april van 8.30 tot 12.00 uur.
Lees meer

Bedevaart naar Banneux 2019 / Els Rong
Die mooie warme plek in de Ardennen, waar Maria, de maagd der armen, op ons wacht.
De bedevaart duurt vijf dagen, van vrijdag tot en met dinsdag. De kosten bedragen € 295,--;  hierbij is alles inbegrepen. Data 2019: 3 tot en met 7 mei        -    inschrijven tot eind maart,  23 tot en met 27 augustus    -    inschrijven tot  eind juni. Inlichtingen: Eva Onderwater, tel. 0297-222208 of Ellen van der Laan tel: 06-30918592 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees meer


Met elkaar naar Lourdes /  Corry Versteeg-Walstra
Eenmaal per jaar gaan we met een eigen groep vanuit ’t Gooi naar Lourdes. Een reis naar Lourdes is een bijzondere ervaring voor jong en oud, voor zieke en gezonde mensen. We hopen met veel pelgrims vanuit ’t Gooi naar Lourdes te gaan! De ‘Gooische Lourdesgroep’ gaat met het vliegtuig vanuit Maastricht dinsdag 1 oktober t/m zondag 6 oktober 2019.
Inlichtingen: Corrie Versteeg-Walstra Regiocoördinator Lourdeswerk
Tel. 035-6563329 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees meer


Festiviteiten Antoniusparochie / Hans Steenvoorden
2019 wordt een feestelijk jaar in de Antoniusparochie! Op 16 juni vieren we ons parochiefeest. Te beginnen met de Antoniusmis en aansluitend feest in het Achterom met koffie en Antoniusbrood en lekkers en spelletjes voor de kinderen. We draaien weer aan het Rad van Fortuin, waarvoor - zoals gebruikelijk - Ome Joop zal zorgen voor mooie prijzen in de vorm van planten uit zijn eigen kwekerij. Daarnaast houden we die dag een veiling, waarvan de opbrengst deels ten goede zal komen aan de PCI en deels aan de Werkgroep voor Liturgie, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert.
De zangers en zangeressen van de Werkgroep voor Liturgie willen er een groot feest van maken, o.a. in de vorm van een kleine reünie. We houden dit jaar het vrijwilligersfeest op 21 september. We hopen, dat er op die datum minder mensen op vakantie zijn, zodat alle vrijwilligers ook daadwerkelijk verwend kunnen worden met een gezellige avond.
Lees meer

 

Nummer 125

Ziekentriduüm  Hilversum / M.Siebelt

Al jarenlang kent de rooms-katholieke kerk de traditie van het Ziekentriduüm. Ook in Hilversum vindt dit al vele jaren plaats in de kerk van de Emmaus-Paulusparochie aan de Kerkelandenlaan. Dit jaar is dat op 7, 8 en 9 mei.
Drie dagen, waarop de deelnemers (wij noemen hen liever gasten) middels vieringen, handoplegging en zegening geestelijk gesterkt worden. Het Ziekentriduüm is dan ook  bedoeld als een geestelijke steun in de rug voor ouderen en langdurig zieken. Maar er is ook tijd voor ontspanning om er zo eens even helemaal uit te zijn. Het samenzijn met anderen, maar vooral de persoonlijke aandacht en het weer eens naar de kerk kunnen gaan, maken dan ook dat onze gasten ‘er weer even tegen kunnen’.
Graag nodigt het bestuur van de Stichting Ziekentriduüm Hilversum mensen uit deel te nemen aan een of meerdere dagen.
Lees meer

Christelijke meditatie in Hilversum /   Marille Groen

Wat leuk dat ik een stukje mag schrijven voor de KAN-parochies. Ik ben namelijk in 1972 getrouwd in de Sint Martinuskerk, omdat ik in Ankeveen werkte. Graag wil ik vertellen dat in de kapel van de O.L.V. Verrijzenis in Hilversum een christelijke meditatie is gestart. We mediteren in de voormalige sacristie die enkele jaren geleden is omgebouwd tot een prachtige kapel.
We zijn blij dat Monica, die zelf in Loosdrecht woont, deze kapel heeft gekozen voor deze meditatie.
U bent van harte uitgenodigd.
Lees meer

Stille Omgang 2019  /    Theo Stalenhoef
 
In het weekend van zaterdag 16 op zondag 17 maart is dit jaar de 139ste Stille Omgang. Wij hopen dat er dit jaar veel deelnemers zijn.
Voor 12 maart kunt u zich opgeven bij onderstaand adres of bij de kerksecretariaten. De kosten zijn 19.00 Euro per persoon. Jongeren tussen 16 en 18 jaar 13.00 Euro.
Voor de KAN-parochies opgave bij: Theo Stalenhoef Te. 0294 251237, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bedankt voor uw deelname.
Lees meer

Nieuws van de vormselgroep  /    Willeke Veens – van der Wal

Op vrijdag 25 januari gaan onze vormelingen naar Casella voor een projectbijeenkomst. Casella is een kloostergemeenschap gericht op stilte, gebed en gastvrijheid. Centraal staat het liefdevol samenleven in relatie met elkaar en met God. Zij bieden een open huis voor jonge mensen die op zoek zijn naar stilte en ontmoeting. Casella is voortgekomen uit en onderdeel van de Zusters Augustinessen van Sint-Monica. Ter afsluiting zal er een Taizeviering zijn waarvoor de jongeren en hun ouders zijn uitgenodigd.
Lees meer

joomla template