*

Foto's eerste communie

Op 12 april 2015 deden 19 kinderen hun eerste communie in de Sint Antonius van Paduakerk te Kortenhoef. Bekijk hier een selectie uit de gemaakte foto's.

Paasfeest met de Antoniusschool in Kortenhoef

 
 

Bij het Paasfeest horen natuurlijk verhalen, verhalen over verdrietige én blijde gebeurtenissen. Toontje hoger was er als koortje en Doortje Gompel speelde op de piano. Alle kinderen zongen goed mee.
We hebben het verhaal van de Emmaus-gangers gelezen

Het thema was “Met een hart op weg”
Steeds werd er door de kinderen – passend bij dat deel van het verhaal – een hart gebracht, zoals:

Lees meer:

De herleving van de gotiek in het gooi

Op 10 juli hebben ca. 40 studenten o.l.v. 3 kunsthistorici van de VU Amsterdam de Antonius van Paduakerk bezocht. De reden was het  bijzondere Bernulphus interieur. De studenten kregen uitleg van Peter van Dael van de VU. Namens de Antoniusparochie waren o.a. Rien van Harmelen, Tom Rubbens, Jan Koster, Eimert Koot en Jan en Suze Hesp aanwezig. De studenten kregen een interessante tekst over de gotiek in het Gooi die we u niet willen onthouden.

Lees meer:

Kindje wiegen 2011 in de Antoniusparochie

Kerstavond in de Antonius is niet alleen de Nachtmis. Kindje wiegen is bijna een nachtmis op zich zelf... Op bijzondere wijze wordt het Kerstverhaal verteld aan de kinderen met behulp van de grote Nijntje achtige figuren. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken voor een Kerstlied. Na afloop van het verhaal komen alle herders, engelen, Maria’s en Koningen hun prachtige kleding showen..

Klik op lees meer om meer foto's te bekijken.

 

Lees meer:

Gezinsviering 28 november 2011

Op 28 november was er een inspirerende gezinsviering in de Antoniuskerk te Kortenhoef. Bekijk de foto's !
Met dank aan Rob de Sain voor de foto's.Lees meer:

joomla template