Parochiefeest Nederhorst den Berg

In het weekend van 8 en 9 september viert de parochie O.L.V. Hemelvaart in Nederhorst den Berg het jaarlijkse parochfeest. Op beide dagen bent u en zijn jullie van harte welkom!
Op de zaterdag is er vanaf 09:00 uur een rommelmarkt. Wees er op tijd bij, want eigenlijk zou het geen rommelmarkt mogen heten. Mooie boeken, goede kleiding, lekkere poffertjes en veel meer is verkrijgbaar. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van het prachtige orgel in de kerk. De kinderen kunnen engeltjes maken en leukje prijsjes winnen in de grabbelton.
Op de zondag is er om 09:30 uur een Eucharistieviering met pastor Leo Wenneker en diaken Wim Balk. Alle kinderen zijn uitgenodigd om als engeltjes te komen en te helpen bij het uitdelen van de boekjes. Na de viering is er natuurlijk van alles te doen in de tuin achter de kerk met o.a. het rad van fortuin. Niets kunnen vinden op de rommelmarkt? Dan is er te winnen bij het rad van fortuin!

Beide dagen bent u en zijn jullie natuurlijk ook uitgenodigd voor de tentoonstelling ‘Engelen en Demonen’. U ziet engelen en demonen op de verschillende schilderijen, beelden en voorwerpen die in de kerk aanwezig zijn, maar ook in Bijbelverhalen en in de daagse dingen en verhalen van mensen. Een route door de kerk met beschrijving ligt voor u klaar. Van harte welkom; we zijn benieuwd naar uw ervaringen en uw verhalen!
Tot 8 en 9 september.

Werkgroep Parochiefeest Nederhorst den Berg

Kerstmis 2017 in beeld

Dit jaar een foto-impressie rond het kerstgebeuren. Aangezien ik kerstavond en eerste kerstdag niet aanwezig was, daar van dus geen beelden. Maar hopelijk kijkt U wel met plezier naar de beelden van de voorbereiding het uur kerstmuziek, de meer dan 100 stalletjes en het kindje wiegen. Verder wens ik U veel gezondheid en een gelukkig 2018.

Jan van der Meer

Rommelmarkt 2017 en regio Bedevaart naar den Bosch

Deze keer twee gebeurtenissen in een keer voor u in beeld. Als eerste de rommelmarkt van 9 september 2017 en als tweede de foto’s van de Bedevaart naar de St. Jan in Den Bosch.
Bij beide gelegenheden was de organisatie in goede handen, en was het voor mij niet moeilijk om weer wat mooie plaatjes van beide evenementen te maken. Het verslag in woord zult U zeker op een andere plaats in het K.A.N.-nieuws vinden, of reeds gelezen hebben.

Jan van der Meer, uw plaatjesmaker.

Het Licht op ons pad

Kindercatechese Nederhorst den Berg – Het Licht op ons pad

In september 2017 beginnen we in de O.L.V. Hemelvaartparochie met kindercatechese op dinsdagmiddagen in de Molshoop voor leerlingen van groep 5, 6 en 7. Zo’n middag duurt van 14:45 tot ongeveer 16:00. De methode die zal worden gebruikt is: Het Licht op ons pad.

Dit is een leuke methode en wordt binnen vele andere parochies in Nederland al gebruikt. Het zou fijn zijn om met veel voormalige eerste communicanten en andere kinderen, die het leuk vinden,  van groep 5, 6 en 7 die middagen samen te gaan doen en op reis te gaan langs de spannende, soms verdrietige en mooie verhalen uit de Bijbel. De enige kosten voor de ouders zijn EUR € 15,00 per kind voor het werkboek en aanvullende materialen.

Tussen Paas en Pinksteren!

Ik hoor U zeggen: het zijn maar 50 dagen, maar er is veel gebeurd in die 50 dagen in onze Parochie. Als ik zie wat ik in die tijd op de foto’s heb vast gelegd, dan kan het niet anders dan dat de parochie leeft, en wat ik U kan laten zien is niet eens alles, dat kunt U van mij aannemen. Ik heb van een zevental vieringen foto’s gemaakt en die voor U op de site laten plaatsen. Ik wens U veel kijk plezier.

Jan van der Meer