*

De kapel “Onder de Bogen” wacht op u

Het is zover, nu het echt heel koud gaat worden in de kerk, kunnen we terecht in onze kapel.

                                                          Onder de Bogen

Op donderdag 8 november om half 10 heeft Pastoor Dresmé te midden van heel wat belangstellende parochianen, onze kapel ingezegend samen met Diaken W. Balk, en daar de eerste Eucharistie viering opdragen. Vooraf is er maanden hard gewerkt door mensen van onze tuingroep en de dames Francis v. Ruitenbeek, Anita v. Wijk en Cocky Voshaart om de vergader en koffie ruimte om te bouwen tot kapel. Deze kan nu voor vele activiteiten gebruikt gaan worden.
Hoge kosten voor verwarming en minder kerkgangers, bracht onze diaken Wim Balk en een aantal andere parochianen op het idee om de Molshoop ruimte ook te gaan gebruiken als kapel, om in ieder geval als er geen koor aanwezig is, warmer en gezelliger bij elkaar te zitten in plaats van wat verloren in onze mooie grote kerk.
Er is daar ook een gelegenheid om een kaarsje aan te steken bij Maria. Natuurlijk is er gewoon koffie drinken na afloop net als in de kerk. Om binnen te komen in de kapel, (Onder de Bogen) kan men vanaf de voorkant van de kerk via de Molshoop naar binnen, en om gelijkvloers binnen te komen kan men achterom, lopend of met de auto.

We hopen dat u de weg zult vinden naar de kapel zodat we daar nog veel warme en fijne vieringen met elkaar zullen vieren.

Parochiesecretariaat

Onderstaand (lees meer) enkele foto's:

Lees meer:

Keyboard / orgel gezocht

Op donderdag 8 november jl. is de kapel “Onder de Bogen” in de Molshoop te Nederhorst den Berg ingezegend door pastoor Dresmé tijdens een Eucharistieviering met diaken Wim Balk.
Wat nog ontbreekt is een muziekinstrument waar we de vieringen op kunnen begeleiden wanneer dat nodig is. De parochianen en pastores zullen er erg blij mee zijn.
We denken aan een keyboard / orgel met of zonder pootjes. Wie heeft er een in bezit en doet er niets meer mee? Voor vragen of inlichtingen: Ineke Hamers, tel: 0294 253263.

Parochiefeest Nederhorst den Berg

In het weekend van 8 en 9 september viert de parochie O.L.V. Hemelvaart in Nederhorst den Berg het jaarlijkse parochfeest. Op beide dagen bent u en zijn jullie van harte welkom!
Op de zaterdag is er vanaf 09:00 uur een rommelmarkt. Wees er op tijd bij, want eigenlijk zou het geen rommelmarkt mogen heten. Mooie boeken, goede kleiding, lekkere poffertjes en veel meer is verkrijgbaar. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van het prachtige orgel in de kerk. De kinderen kunnen engeltjes maken en leukje prijsjes winnen in de grabbelton.
Op de zondag is er om 09:30 uur een Eucharistieviering met pastor Leo Wenneker en diaken Wim Balk. Alle kinderen zijn uitgenodigd om als engeltjes te komen en te helpen bij het uitdelen van de boekjes. Na de viering is er natuurlijk van alles te doen in de tuin achter de kerk met o.a. het rad van fortuin. Niets kunnen vinden op de rommelmarkt? Dan is er te winnen bij het rad van fortuin!

Beide dagen bent u en zijn jullie natuurlijk ook uitgenodigd voor de tentoonstelling ‘Engelen en Demonen’. U ziet engelen en demonen op de verschillende schilderijen, beelden en voorwerpen die in de kerk aanwezig zijn, maar ook in Bijbelverhalen en in de daagse dingen en verhalen van mensen. Een route door de kerk met beschrijving ligt voor u klaar. Van harte welkom; we zijn benieuwd naar uw ervaringen en uw verhalen!
Tot 8 en 9 september.

Werkgroep Parochiefeest Nederhorst den Berg

Kerstmis 2017 in beeld

Dit jaar een foto-impressie rond het kerstgebeuren. Aangezien ik kerstavond en eerste kerstdag niet aanwezig was, daar van dus geen beelden. Maar hopelijk kijkt U wel met plezier naar de beelden van de voorbereiding het uur kerstmuziek, de meer dan 100 stalletjes en het kindje wiegen. Verder wens ik U veel gezondheid en een gelukkig 2018.

Jan van der Meer

 

Rommelmarkt 2017 en regio Bedevaart naar den Bosch

Deze keer twee gebeurtenissen in een keer voor u in beeld. Als eerste de rommelmarkt van 9 september 2017 en als tweede de foto’s van de Bedevaart naar de St. Jan in Den Bosch.
Bij beide gelegenheden was de organisatie in goede handen, en was het voor mij niet moeilijk om weer wat mooie plaatjes van beide evenementen te maken. Het verslag in woord zult U zeker op een andere plaats in het K.A.N.-nieuws vinden, of reeds gelezen hebben.
                                                                     
Jan van der Meer, uw plaatjesmaker.
 

joomla template