Het Licht op ons pad

Kindercatechese Nederhorst den Berg – Het Licht op ons pad

In september 2017 beginnen we in de O.L.V. Hemelvaartparochie met kindercatechese op dinsdagmiddagen in de Molshoop voor leerlingen van groep 5, 6 en 7. Zo’n middag duurt van 14:45 tot ongeveer 16:00. De methode die zal worden gebruikt is: Het Licht op ons pad.

Dit is een leuke methode en wordt binnen vele andere parochies in Nederland al gebruikt. Het zou fijn zijn om met veel voormalige eerste communicanten en andere kinderen, die het leuk vinden,  van groep 5, 6 en 7 die middagen samen te gaan doen en op reis te gaan langs de spannende, soms verdrietige en mooie verhalen uit de Bijbel. De enige kosten voor de ouders zijn EUR € 15,00 per kind voor het werkboek en aanvullende materialen.

Tussen Paas en Pinksteren!

Ik hoor U zeggen: het zijn maar 50 dagen, maar er is veel gebeurd in die 50 dagen in onze Parochie. Als ik zie wat ik in die tijd op de foto’s heb vast gelegd, dan kan het niet anders dan dat de parochie leeft, en wat ik U kan laten zien is niet eens alles, dat kunt U van mij aannemen. Ik heb van een zevental vieringen foto’s gemaakt en die voor U op de site laten plaatsen. Ik wens U veel kijk plezier.

Jan van der Meer

Filmavond in de Bergplaats in Nederhorst den Berg

Op dinsdag 31 januari 2017 is er in de Bergplaats weer de filmavond, georganiseerd door de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg en de O.L.V. Hemelvaartparochie. Van harte welkom aan iedereen uit Hilversum, Wijdemeren en omstreken om dan om 19:30 om samen weer naar een mooie recente film te kijken en daar over na te praten. Uiteraard staat de koffie en thee vooraf klaar en na de film is het ook weer goed verzorgd.

Kerststallen, samenzang en uitje

Er zijn weer een aantal foto's toegevoegd aan de fotoverzameling van de OLVH parochie. Het zijn foto's van de kerststallententoonstelling, de kerstsamenzang  en het uitje van het Maria Martinuskoor. Met dank aan Jan van der Meer voor de foto's.

Kerststallententoonstelling Nederhorst den Berg

In de O.L.V. Hemelvaartkerk in Nederhorst den Berg kunt u komen kijken naar een prachtige kerststallententoonstelling van 13 tot en met 19 december.
De openingstijden zijn van 10.00 uur (zondag 11.00 uur) tot  16.00 uur. Ook is er verkoop van kerstkaarten, kerststukjes en kerstversiering.
Een leuke gelegenheid om in de kerststemming te komen en om een leuk cadeau voor iemand te kopen of voor u zelf.