*

Concert met Lofgezangen

In het kader van het 200 jarig bestaan van de Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort geeft het Utrechts Gregoriaans Koor op zondag 17 september om 19.00 uur een Concert met Lofgezangen.
De kerk, te vinden op 't Zand 29 te Amersfoort, is vooral bekend geworden als KRO-Omroepparochie in de periode 1974 - 1993.

De toegang is gratis en de deur gaat om 18.15 open.
Iedereen is van harte welkom.

 

Naar Assisi in 2018!

Met uw parochie op Bisdombedevaart naar Assisi in 2018!

Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan. Ook voor uw geloofsgemeenschap is het een impuls die zal bijdragen aan een grote verbondenheid onder elkaar, ons bisdom en met de wereldkerk. Maar natuurlijk ook een manier voor een persoonlijke ontmoeting met God.

De reis zal plaatsvinden in de meivakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. De busreis is van 28 april tot met 6 mei 2018. De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei 2018. Tijdens de bedevaart zal er een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Ook voor jonge gezinnen is er een specifiek aanbod. Iedereen is welkom, van jong tot oud, kerkelijk of minder kerkelijk betrokken.

Voor deze bedevaart zoekt het bisdom enthousiaste ambassadeurs die de bedevaart in de eigen parochie willen promoten. Als ambassadeur bent u de contactpersoon voor het bisdom en voor uw parochie. In september zijn er informatiebijeenkomsten voor ambassadeurs waar het laatste nieuws over de bedevaart zal worden bekendgemaakt, zoals het programma en praktische reisinformatie.

Voor de bedevaart zijn ook reisleiders en gidsen nodig. Kennis over Assisi en ervaring als reisleider is niet direct vereist. Vooraf krijgen reisleiders en gidsen een training, waarbij ze van alle informatie worden voorzien. Opgeven kan via onderstaande contactgegevens,

Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op een reis tussen tijd en eeuwigheid die u en uw parochie niet snel zullen vergeten!

Wilt u in uw parochie ambassadeur zijn voor deze bedevaart of ziet u een rol als reisleider of gids wel zitten? Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over de bedevaart kunt u ook op dit adres terecht of bellen met de projectleider Lyanne Blonk via: 023-5112636. Meer info vindt u op www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl of www.facebook.com/bisdombedevaart.

Nieuwe priester voor de regio

Met veel plezier kan ik u hierbij bekend maken dat we een nieuwe priester voor ons pastores team kunnen begroeten. Dat betekent dat we na de pensionering van diaken Bert van Wilgenburg toch met vier man sterk en samen met onze jongerenwerker in onze regio kunnen verder werken.

Zijn naam is E.J.A.H. (Elroy) Kaak. Hij is priester gewijd in 2010. Hij is 40 jaar.

Pastor Kaak heeft intussen met de andere pastores kennis gemaakt. Zelf ken ik hem al langere tijd. We zijn allemaal blij met zijn komst en hebben er het volste vertrouwen in dat we met hem een goede nieuwe collega erbij krijgen en een goede pastor voor de parochies van onze regio!

Vanaf half juni zal hij door de regio op verkenning gaan samen met de andere pastores die hem dan de parochiegemeenschappen en kerken laten zien. Hij heeft dan de gelegenheid om veel mensen te leren kennen, groepen te ontmoeten, mensen te bezoeken etc. Vanaf augustus zal hij ook in het liturgisch rooster voor de weekendvieringen in de acht kerken van onze regio gaan meedraaien. Eind september is het afscheid van pastor van Wilgenburg. Vanaf 1 oktober zal pastor Kaak formeel in dienst komen van onze regio Hilversum.

Hij zal komen te wonen in de pastorie van de Vituskerk.  

Laten we hem gastvrij en hartelijk ontvangen! En ik hoop dat pastor Kaak in onze regio met veel plezier zal werken en gelukkig zal zijn!

Pastoor Dresmé

Nacht/avond van gebed 16 juni 2017

Uw gebed maakt het verschil!
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Elk jaar organiseert Open Doors een nacht van gebed voor de vervolgde kerk. Bidden voor broers en zussen die vervolgd worden omdat ze in Jezus als hun verlosser geloven, dat kan dit jaar ook bij ons in de buurt. Tijdens deze avond wordt extra informatie gegeven over landen waar geen vrijheid heerst en personen die bedreigd worden vanwege hun geloof. 
Het is altijd erg bemoedigend als er voor iemand gebeden wordt, dat ervaart men in tijden van vervolging des te meer. En dat mensen die hen niet persoonlijk kennen voor hen bidden voelt altijd heel speciaal. Dit is wat Open Doors terughoort tijdens ontmoetingen met vervolgde christenen. Bovendien, door de filmpjes en verhalen die tussendoor getoont worden, zult u zien dat u zelf ook bemoedigd wordt! Juist bij de vervolgde kerk wordt zichtbaar dat Gods werk altijd doorgang vindt. 

Het gebed is een krachtig wapen dat we van God gekregen hebben. Ook uw gebed kan het verschil maken. Bidt u daarom mee op 16 juni a.s.? In plaats van een hele nacht bidden willen we in de avond bidden van 19.30 uur tot ca 23.00 uur. De avond wordt ingedeeld in blokjes van ca een half uur waarin filmpjes te zien zijn, gebedspunten gedeeld worden en vervolgens tijd is voor gebed. Een deel van de avond aanwezig zijn kan daarom ook. 

Bidt u mee?
Op 16 juni tussen 19.30 uur en 23.00 uur.
In de consistorie van de Hervormde kerk van 's Graveland,
Noordereinde 14.

Hartelijke groet,
Ellineke van den Broeck
Voor info: 06-20263324.
 

Derde opGROEIsymposium met als thema: ‘Mijn kind, ik gun je het beste’

De uitdaging van de seksuele opvoeding
Zaterdag 23 september 2017 te Hilversum

Het symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven. Hoofdsprekers zijn journaliste Birgit Kelle, politicus Gert-Jan Segers en priester Lambert Hendriks. Meer informatie over de precieze invulling van de dag, inclusief de workshops, volgt later.

De organisatie van het symposium is in handen van een aantal particulieren en enkele organisaties die actief zijn op het gebied van gezin & opvoeding, waaronder Samuel Advies, Instituut voor Huwelijk en Gezin (IHGO), Centrum voor Huwelijk & Gezin (CHG) van het bisdom Roermond en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS).

Wat:                opGROEIsymposium
Thema:           ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ – De uitdaging van de seksuele opvoeding
Wanneer:       Zaterdag 23 september 2017
Waar:              Sint-Annagebouw, St. Vitusstraat 1, Hilversum
Tijd:                  Vanaf 10 uur inloop, start programma 10.30 uur, slot 16.30 uur met borrel
Prijs:                € 25,- p.p.
Info:                  www.opgroeisymposium.nl

joomla template