Met het bisdom op bedevaart naar Assisi in 2018!

Ons Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan.

De reis zal plaatsvinden in de meivakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. De busreis is van 28 april tot met 6 mei 2018 (€899 per persoon; t/m 25 jaar €449). De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei 2018 (€799 per persoon; t/m 25 jaar €349).
Tijdens de bedevaart zal een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Voor jonge gezinnen is er ook een eigen aanbod. Iedereen is welkom, van jong tot oud, kerkelijk of minder kerkelijk betrokken.
Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op een reis tussen tijd en eeuwigheid.

Meer informatie.
Voor vragen of voor meer informatie kunt u binnen onze regio mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met het secretariaat in Kortenhoef op dinsdag- en donderdagmorgen (035-656.1285). Uw gegevens en vragen worden dan doorgegeven aan de ambassadeurs voor onze regio: mevrouw Bep ten Berge en diaken Wim Balk.
Meer info vindt u ook op www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/assisi of www.facebook.com/bisdombedevaart.

Opgave
Wanneer u meegaat, geeft u zich op via de vertrouwde touroperator VNB: www.vnb.nl. De reisnummers zijn AS1801 voor de vliegreis en AS1802 voor de busreis.

Bedevaart Den Bosch

BEDEVAART DEN BOSCH - 25 OKTOBER 2017

Bijna 90 parochianen uit onze regio gaan op woensdag 25 oktober op bedevaart naar Den Bosch. De vertrektijden zijn zojuist bekend geworden. Wilt u 10 minuten voor vertrektijd bij het door u opgegeven vertrekpunt aanwezig zijn?

7.15 uur - O.L.V. Hemelvaartkerk - Nederhorst den Berg
7.30 uur - Sint Martinuskerk - Ankeveen
7.45 uur - H. Antonius van Paduakerk - Kortenhoef
8.00 uur - De Waaier / Emmaus - Hilversum
8.15 uur - Sint Vituskerk - Hilversum
8.30 uur - Heilig Hartkerk - Hilversum

Koffie en thee zijn onderweg in de bus verkrijgbaar!

Met hartelijke groet, diaken Wim Balk

Leerhuis Exodus

Na het leerhuis over de Evangeliën en het Onze Vader komt nu alweer de derde lichting eraan:
de Uittocht: model voor actuele bevrijding.

Uiteraard gaan we weer oecumenisch te werk, zodat we zowel dominee Erik van Halsema als pastoor Jules Dresmé op gezette tijden mogen begroeten. Even belangrijk is de oecumenische gezindheid van de deelnemers die bereid zijn om van elkaar en elkaars traditie te leren! Tevens zitten we aan de voeten van de joodse wijsheid, dat oeroude geheugen dat zowel christendom als islam heeft geïnspireerd. In een vijftal bijeenkomsten gaan we met Mozes op weg door de woestijn. De woestijn, oord van eenzaamheid en wilde dieren of plaats waar het overbodige wegvalt en alleen vertrouwen op God overblijft?  De pleisterplaatsen en oases kunnen worden gezien als plaatsen van bezinning op de levensweg.

Naast de bijbel (meebrengen!) zal het inspirerende boekje van de joodse auter Rob Cassuto onze gids zijn. Het boekje is voor 15 euro (gereduceerde prijs!) op De Drie Berken, het secretariaat van de Heilige Hart-Heilige Jozefparochie te verkrijgen (openingstijden ma. t/m do. 10-12 uur). Hier kunt u zich ook opgeven voor het leerhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of tel. 035-685 97 38, vóór 7 november. De eerste bijeenkomst is op 14 november van 20.00-21.30 uur in De Drie Berken (parochiegebouw achter H.Hartkerk), Dr. Cuypersplein 5A te Hilversum. Dan begroeten we ook pastoor Dresmé. De tweede op 28 november zelfde tijd. Dan verwelkomen we dominee Erik van Halsema. Het tweede semester zullen beiden elkaar ook nog treffen!
De data van de overige drie bijeenkomsten worden later bekend gemaakt.

Deelname is gratis, de koffie staat klaar!

Concert met Lofgezangen

In het kader van het 200 jarig bestaan van de Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort geeft het Utrechts Gregoriaans Koor op zondag 17 september om 19.00 uur een Concert met Lofgezangen.
De kerk, te vinden op 't Zand 29 te Amersfoort, is vooral bekend geworden als KRO-Omroepparochie in de periode 1974 - 1993.

De toegang is gratis en de deur gaat om 18.15 open.
Iedereen is van harte welkom.

Nieuwe priester voor de regio

Met veel plezier kan ik u hierbij bekend maken dat we een nieuwe priester voor ons pastores team kunnen begroeten. Dat betekent dat we na de pensionering van diaken Bert van Wilgenburg toch met vier man sterk en samen met onze jongerenwerker in onze regio kunnen verder werken.

Zijn naam is E.J.A.H. (Elroy) Kaak. Hij is priester gewijd in 2010. Hij is 40 jaar.

Pastor Kaak heeft intussen met de andere pastores kennis gemaakt. Zelf ken ik hem al langere tijd. We zijn allemaal blij met zijn komst en hebben er het volste vertrouwen in dat we met hem een goede nieuwe collega erbij krijgen en een goede pastor voor de parochies van onze regio!

Vanaf half juni zal hij door de regio op verkenning gaan samen met de andere pastores die hem dan de parochiegemeenschappen en kerken laten zien. Hij heeft dan de gelegenheid om veel mensen te leren kennen, groepen te ontmoeten, mensen te bezoeken etc. Vanaf augustus zal hij ook in het liturgisch rooster voor de weekendvieringen in de acht kerken van onze regio gaan meedraaien. Eind september is het afscheid van pastor van Wilgenburg. Vanaf 1 oktober zal pastor Kaak formeel in dienst komen van onze regio Hilversum.

Hij zal komen te wonen in de pastorie van de Vituskerk.

Laten we hem gastvrij en hartelijk ontvangen! En ik hoop dat pastor Kaak in onze regio met veel plezier zal werken en gelukkig zal zijn!

Pastoor Dresmé