*

Actie Kerkbalans 2018

De actie Kerkbalans gaat in het weekend van 20/21 januari weer van start. Het thema is dit jaar: ‘Geef voor je kerk’.

Alle parochianen krijgen een brief met het verzoek om een bijdrage. De kerk krijgt, zoals u weet, geen subsidies en is dus volledig afhankelijk van de financiële bijdragen van betrokken parochianen, van mensen zoals u.

Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor de Kerk. Daarom vragen we elk jaar aan al onze parochianen om een bijdrage. Het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder! De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze parochie. We hopen dan ook dat we weer op u mogen rekenen. Is de kerk voor u ook een plek van ontmoeting en inspiratie? Doe dan mee aan Kerkbalans!

De actie Kerkbalans is van groot belang voor parochies, want de kerkbijdrage is een substantieel onderdeel van de inkomsten. Kerkbalans gaat over de parochie als goed doel. De parochie zet zich bijvoorbeeld in voor sociale cohesie en heeft zorg en aandacht voor mensen die het moeilijk hebben. Dat komt voort vanuit de liefde voor God en voor de naaste en vanuit het geloof dat ieder mens waardevol is en erbij hoort. Ook mensen die minder kerkelijk betrokken zijn, zien het belang daarvan. Met Kerkbalans laten we zien dat we als parochie een goed doel zijn. De waarde van de Kerk is niet in geld uit te drukken, maar de Kerk kan niet zonder geld bestaan.

Heel veel dank!
Diaken Wim Balk

Tweede middag van de bijbelcursus “Volgers van Jezus”

Judas Isakariot

Judas Iskariot is een naam met een lading. De evangelist Marcus noemt hem als laatste leerling die Jezus gekozen en geroepen heeft, met de toevoeging “die Hem heeft uitgeleverd”.
Geen moeder denkt eraan haar zoon zo te noemen, en als pausnaam is hij al evenmin in trek. Judasstreek, judaskus, judassen ……. synoniemen voor verraad. Is dat het enige wat over Judas Iskariot te zeggen valt?
Op deze tweede cursusmiddag volgen we zijn spoor in de vier evangeliën. Is het verraad een goede vertaling? Ook komt de vraag aan bod hoe ver vergeving moet worden gegeven door een meester die door zijn leerling uitgeleverd werd.Judas heeft niet alleen beeldend kunstenaars gefascineerd, maar we komen hem ook tegen in literatuur en film. Wij nodigen u uit nader kennis te maken met Judas als bijzondere volger van Jezus op:

donderdag 8 maart 2018 van 15.30 tot 18.00 uur
in “de Molshoop”onder de OLV. Hemelvaartkerk
Inleiders: diaken Wim Balk en Herman van der Molen

Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

U kunt zich opgeven bij het parochiesecretariaat van OLV. Hemelvaartkerk, telefonisch bereikbaar op maandag- en donderdagmorgen van 08.30 tot 11.30 uur via het nummer 0294-251315.

 

Met het bisdom op bedevaart naar Assisi in 2018!

Ons Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan.

De reis zal plaatsvinden in de meivakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. De busreis is van 28 april tot met 6 mei 2018 (€899 per persoon; t/m 25 jaar €449). De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei 2018 (€799 per persoon; t/m 25 jaar €349).
Tijdens de bedevaart zal een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Voor jonge gezinnen is er ook een eigen aanbod. Iedereen is welkom, van jong tot oud, kerkelijk of minder kerkelijk betrokken.
Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op een reis tussen tijd en eeuwigheid.

Meer informatie.
Voor vragen of voor meer informatie kunt u binnen onze regio mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met het secretariaat in Kortenhoef op dinsdag- en donderdagmorgen (035-656.1285). Uw gegevens en vragen worden dan doorgegeven aan de ambassadeurs voor onze regio: mevrouw Bep ten Berge en diaken Wim Balk.
Meer info vindt u ook op www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/assisi of www.facebook.com/bisdombedevaart.

Opgave
Wanneer u meegaat, geeft u zich op via de vertrouwde touroperator VNB: www.vnb.nl. De reisnummers zijn AS1801 voor de vliegreis en AS1802 voor de busreis.
 

Bedevaart Den Bosch

BEDEVAART DEN BOSCH - 25 OKTOBER 2017

Bijna 90 parochianen uit onze regio gaan op woensdag 25 oktober op bedevaart naar Den Bosch. De vertrektijden zijn zojuist bekend geworden. Wilt u 10 minuten voor vertrektijd bij het door u opgegeven vertrekpunt aanwezig zijn?

7.15 uur - O.L.V. Hemelvaartkerk - Nederhorst den Berg
7.30 uur - Sint Martinuskerk - Ankeveen
7.45 uur - H. Antonius van Paduakerk - Kortenhoef
8.00 uur - De Waaier / Emmaus - Hilversum
8.15 uur - Sint Vituskerk - Hilversum
8.30 uur - Heilig Hartkerk - Hilversum

Koffie en thee zijn onderweg in de bus verkrijgbaar!

Met hartelijke groet, diaken Wim Balk

Leerhuis Exodus

Na het leerhuis over de Evangeliën en het Onze Vader komt nu alweer de derde lichting eraan:
de Uittocht: model voor actuele bevrijding.

Uiteraard gaan we weer oecumenisch te werk, zodat we zowel dominee Erik van Halsema als pastoor Jules Dresmé op gezette tijden mogen begroeten. Even belangrijk is de oecumenische gezindheid van de deelnemers die bereid zijn om van elkaar en elkaars traditie te leren! Tevens zitten we aan de voeten van de joodse wijsheid, dat oeroude geheugen dat zowel christendom als islam heeft geïnspireerd. In een vijftal bijeenkomsten gaan we met Mozes op weg door de woestijn. De woestijn, oord van eenzaamheid en wilde dieren of plaats waar het overbodige wegvalt en alleen vertrouwen op God overblijft?  De pleisterplaatsen en oases kunnen worden gezien als plaatsen van bezinning op de levensweg.

Naast de bijbel (meebrengen!) zal het inspirerende boekje van de joodse auter Rob Cassuto onze gids zijn. Het boekje is voor 15 euro (gereduceerde prijs!) op De Drie Berken, het secretariaat van de Heilige Hart-Heilige Jozefparochie te verkrijgen (openingstijden ma. t/m do. 10-12 uur). Hier kunt u zich ook opgeven voor het leerhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of tel. 035-685 97 38, vóór 7 november. De eerste bijeenkomst is op 14 november van 20.00-21.30 uur in De Drie Berken (parochiegebouw achter H.Hartkerk), Dr. Cuypersplein 5A te Hilversum. Dan begroeten we ook pastoor Dresmé. De tweede op 28 november zelfde tijd. Dan verwelkomen we dominee Erik van Halsema. Het tweede semester zullen beiden elkaar ook nog treffen!
De data van de overige drie bijeenkomsten worden later bekend gemaakt.

Deelname is gratis, de koffie staat klaar!

joomla template