*

BANNEUX Bedevaartoord (Belgische Ardennen)

Wat was het een prachtig triduüm van het voorjaar. Het weer was prachtig en de stemming goed. Wat een warmte en saamhorigheid. Wat een speciale plek ook  om dodenherdenking te houden en de waarden van vrijheid te voelen.

In het najaar hopen we dit weer te evenaren. Het is alleen bisdom Haarlem-Amsterdam  dus we hopen veel gasten te  kunnen  verwelkomen. Wat kunt u van ons verwachten. Prachtige diensten waaronder een kaarsenprocessie, een internationale dienst waar vele culturen zich samenvoegen om gezamenlijk een prachtige dienst bij te wonen en eenheid te laten zien. Lof met ziekenzegening. We hopen natuurlijk dat het weer ons dan nog steeds goed gezind is en wat diensten buiten gehouden kunnen worden. De prachtige dienst  met alleen de ruisende bomen, de zoemende bijen en verder stilte. Na zoveel jaren vrijwilligerswerk  ontroert dit mij nog steeds. Deze ervaringen wil ik graag met u delen.

Er zijn priesters, een arts, verpleegkundigen en vrijwilligers aanwezig. Ze staan 24 uur per dag voor u klaar, om er voor te zorgen dat het u aan niets zal ontbreken. Er is een rolstoelbus beschikbaar en de kamers kunnen naar uw zorgbehoefte aangepast worden. Bent u gezegend met een goede gezondheid dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om de warmte van Banneux te ervaren.

Lees meer:

Woensdag 25 juli naar de Sint Martinus in Hoogland

Onze Sint Martinuskerk bestaat dit jaar 90 jaar en vanaf 6 mei tot en met 11 november zullen we daar in de kerk en daarbuiten aandacht aan besteden. Zo hebben we op 6 mei een feestelijke viering gehad en verloopt de verkoop van de postzegels, nog steeds verkrijgbaar, heel erg goed.

Het is leuk om in ons jubileumjaar ook een andere Sint Martinuskerk te bezoeken. Dat gaan we doen op woensdag 25 juli in de Sint Martinuskerk in Hoogland. (De foto van de Sint Martinuskerk Hoogland is afkomstig van de website www.katholiekamersfoort.nl). We zullen daar onder andere een rondleiding krijgen en na afloop samen een kop koffie of thee drinken. We worden er om half tien verwacht. Rond één uur / half twee zijn we weer terug in Ankeveen.

Lees meer:

Regiobedevaart naar Maastricht

Ook dit jaar maken we weer een regiobedevaart en zal Maastricht de eindbestemming zijn. We gaan op woensdag 24 oktober 2018. Dat valt in de herfstvakantie; dan kunnen bijvoorbeeld ook ouders met kinderen mee. Omdat het een eind weg is, hebben we minder opstapplaatsen ingepland.
De bus vertrekt om 7.30 uur vanaf de kerk uit Nederhorst den Berg, rijdt naar Kortenhoef, waar het vertrek om 7.45 is, doet daarna de Emmaus aan, waar hij om 8.00 uur vertrekt naar de Vituskerk. Daar vertrekken we, hopelijk met een volle bus om 8.15 uur naar Maastricht. Deze vertrektijden zijn nog onder voorbehoud, maar worden ruim van tevoren definitief aangekondigd.
Onderweg wordt u een kopje koffie/thee in de bus geserveerd, want daar zullen de meeste deelnemers wel aan toe zijn.
Om 11.00 uur vieren we de H. Eucharistie in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming met ons hele pastoresteam. Hopelijk ondersteund door een gelegenheidskoor.
Na de lunch krijgen diegenen, die daaraan willen deelnemen, een rondleiding door de schatkamer van de O.L.V. Basiliek. Wilt u bij uw opgave ook doorgeven of u aan deze rondleiding deel wilt nemen? Dit in verband met de bestelling van toegangskaarten en de aanvraag voor een gids. Het staat u uiteraard vrij om hieraan niet deel te nemen, maar Maastricht te gaan verkennen. Om 16.30 uur vertrekt de bus weer naar Hilversum. Om niet te laat thuis te komen, krijgt u in de bus terug een broodmaaltijd. Om 19.00 uur hopen we weer terug bij de Vitus te zijn.

Lees meer:

Sint Martinuskerk Ankeveen – 90 jaar

   

De Sint Martinuskerk viert dit jaar het 90-jarig bestaan. Op 7 mei 1928 nam Mgr. H. van de Wetering, aartsbisschop van het aartsbisdom Utrecht, de nieuwe parochiekerk op plechtige wijze in gebruik. Pastoor Lokin had in 1924 al besloten tot de bouw van een nieuw kerkgebouw. Nu, 90 jaar later, mogen en kunnen we vieren dat de Sint Martinuskerk al 90 jaar met trots in Ankeveen staat en daar beginnen we zondag 6 mei mee. Om 10:00 uur is er voor de kerk een gezamenlijk ontbijt en is er de mogelijkheid om velletje postzegels te kopen bij gelegenheid van het 90 jarig bestaan. Zo’n velletje van 10 zegels kost € 15,- . U kunt de postzegels natuurlijk bewaren als herinnering of gewoon gebruiken voor een brief of een kaart. Aankomende zondag zijn er 50 beschikbaar, maar er is al voorzien in een nieuwe oplage. Na het ontbijt is om 11:00 een feestelijke viering met All Directions en het Maria Martinuskoor. Als slotlied zal natuurlijk het lied ter ere van Sint Maarten worden gezongen. Wat leuk als u er bij kunt zijn.

Diaken Wim Balk

 

Eerste Heilige Communie

Aanstaande zondag, 15 april, is de viering van de Eerste Heilige Communie in Kortenhoef. Twee van de eerste communicanten zijn een paar weken geleden nog gedoopt. Het wordt zondag vanzelfsprekend een feestelijke viering voor onze parochie in Kortenhoef. Een week later, op zondag 22 april, is de viering van de Eerste Heilige Communie in Nederhorst den Berg. Die viering in Nederhorst den Berg wordt natuurlijk ook heel feestelijk! Beide kerken zullen prachtig versierd zijn en de kinderen zijn al wat in spanning.

Zij zijn de afgelopen maanden op dinsdag- of woensdagmiddag  bij elkaar gekomen en samen met de ouders hebben we goede, mooie en gezellige voorbereidingsmiddagen gehad. Laten we voor de kinderen bidden, dat ze mogen groeien in vertrouwen en geloof, dat ze mogen ervaren dat het tevens hun parochie is en dat ze zich welkom voelen. Het is goed om de kinderen en hun ouders te laten zien dat we blij zijn dat ze er zijn, dat we samen kerk zijn. Bent u er bij in Kortenhoef of in Nederhorst den Berg? Beide mag ook!

Diaken Wim Balk

joomla template