Sint Martinuskerk Ankeveen – 90 jaar

De Sint Martinuskerk viert dit jaar het 90-jarig bestaan. Op 7 mei 1928 nam Mgr. H. van de Wetering, aartsbisschop van het aartsbisdom Utrecht, de nieuwe parochiekerk op plechtige wijze in gebruik. Pastoor Lokin had in 1924 al besloten tot de bouw van een nieuw kerkgebouw. Nu, 90 jaar later, mogen en kunnen we vieren dat de Sint Martinuskerk al 90 jaar met trots in Ankeveen staat en daar beginnen we zondag 6 mei mee. Om 10:00 uur is er voor de kerk een gezamenlijk ontbijt en is er de mogelijkheid om velletje postzegels te kopen bij gelegenheid van het 90 jarig bestaan. Zo’n velletje van 10 zegels kost € 15,- . U kunt de postzegels natuurlijk bewaren als herinnering of gewoon gebruiken voor een brief of een kaart. Aankomende zondag zijn er 50 beschikbaar, maar er is al voorzien in een nieuwe oplage. Na het ontbijt is om 11:00 een feestelijke viering met All Directions en het Maria Martinuskoor. Als slotlied zal natuurlijk het lied ter ere van Sint Maarten worden gezongen. Wat leuk als u er bij kunt zijn.

Diaken Wim Balk

Eerste Heilige Communie

Aanstaande zondag, 15 april, is de viering van de Eerste Heilige Communie in Kortenhoef. Twee van de eerste communicanten zijn een paar weken geleden nog gedoopt. Het wordt zondag vanzelfsprekend een feestelijke viering voor onze parochie in Kortenhoef. Een week later, op zondag 22 april, is de viering van de Eerste Heilige Communie in Nederhorst den Berg. Die viering in Nederhorst den Berg wordt natuurlijk ook heel feestelijk! Beide kerken zullen prachtig versierd zijn en de kinderen zijn al wat in spanning.

Zij zijn de afgelopen maanden op dinsdag- of woensdagmiddag  bij elkaar gekomen en samen met de ouders hebben we goede, mooie en gezellige voorbereidingsmiddagen gehad. Laten we voor de kinderen bidden, dat ze mogen groeien in vertrouwen en geloof, dat ze mogen ervaren dat het tevens hun parochie is en dat ze zich welkom voelen. Het is goed om de kinderen en hun ouders te laten zien dat we blij zijn dat ze er zijn, dat we samen kerk zijn. Bent u er bij in Kortenhoef of in Nederhorst den Berg? Beide mag ook!

Diaken Wim Balk

Vieringen rond en met Pasen in de KAN-parochiekerken

Donderdag 29 maart 2018 - Witte Donderdag

Kortenhoef - 15:00
Ankeveen - 17:00 (St. Willibrordkapel)

Vrijdag 30 maart 2018  – Goede Vrijdag - Kruisweg

Kortenhoef – 15:00
Ankeveen – 15:00

Vrijdag 30 maart 2018 - Goede Vrijdag - Avondplechtigheden

Kortenhoef - 19:00
Nederhorst den Berg - 19:30

Zaterdag 31 maart 2018 - Paaswake

Kortenhoef - 21:30
Ankeveen - 22:00
Nederhorst den Berg - 19:00

Zondag 1 april 2018 – Eerste Paasdag

Kortenhoef - 09:30
Ankeveen - 11:00 (St. Willibrordkapel)
Nederhorst den Berg - 09:30

Maandag 2 april 2018 – Tweede Paasdag

Kortenhoef - 09:30

Jubileumconcert Kamerkoor Revoce

Op zondag 18 maart viert kamerkoor Revoce dat zij al twintig jaar prachtige concerten geeft. Voor dit jubileum is gekozen uit bijzondere koorwerken die in het teken staan van het komende Paasfeest. Op het programma staan:

Dietrich Buxtehude (1637-1707),
“Jesu meines Lebens Leben” Cantate v Goede Vrijdag “Nimm von uns Herr” Cantate BWV 101

Johann Sebastian Bach  (1685-1750).
“Komm, Jesu, komm”  BWV 229 Motet voor twee koren “Christ lag im Todes Banden” BWV 4 Cantate v Pasen

Deze muziekstukken zullen worden afgewisseld met 2 Cello werken van Bach door Ephraim van IJzerlooij. Revoce staat onder leiding van de vakkundige dirigente Nedyalka Todorova en de begeleiding wordt verzorgd door een speciaal samengesteld ensemble.
Het concert begint om 15.00 uur. Kosten: 15 euro.

Kom en bid mee

Kom en bid mee voor de vervolgde Christenen op 23 maart in Amsterdam met Kerk in Nood

Waar we vorig jaar nog ‘martelaren’ herdachten die in het nieuws kwamen, zoals de vermoorde Franse priester Jacques Hamel, lijkt het alsof er in afgelopen jaar geen Christenen zijn vermoord om hun geloof. Niets is echter minder waar. Op de Avond van de Martelaren brengen we u dit jaar de verhalen van onbekende Christenen die in 2017 het leven lieten vanwege hun roeping om de Heer na te volgen.
We herdenken de Franciscaanse pater Diego Bedoya, die in het door sociale onrust en armoede verscheurde Venezuela het leven liet. Hij gaf alles aan de armen, inclusief zijn leven. Ook bidden we voor martelaren uit Kenia en de Filipijnen, waar aanvallen op Christenen slachtoffers maakten.

U bent welkom in Amsterdam op vrijdag 23 maart (St. Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 74-76, tegenover Centraal Station). De avond begint om 18:30 met een Eucharistieviering. De gebedsavond duurt tot 21.00 uur.
Bidt u mee voor de martelaren, hun nabestaanden en vervolgers?

De toegang is gratis. In verband met de organisatie vraagt Kerk in Nood om u aan te melden via: https://kerkinnood.nl/actueel/uitnodiging-avond-van-de-martelaren#aanmeldformulier