Bijbelcursus bij H.Hart-H.Joseph

Het evangelie volgens Matteüs, volgens Markus, volgens Lukas en Johannes: we horen het vaak genoeg, maar wat is eigenlijk het verschil tussen die evangeliën? Is de een meer joods en de ander meer Grieks? En waarom zijn sommige verhalen in drie evangeliën te vinden, andere verhalen maar in één? Deze vragen hebben allemaal te maken met één en dezelfde fascinerende kwestie die bekend staat als het synoptische vraagstuk. De eerste drie evangeliën worden synoptisch genoemd, omdat ze grote overeenkomsten hebben. In vijf bijeenkomsten gaan we – op een begrijpelijke manier – onderzoeken hoe de evangelisten hun eigen perspectief ontwikkelen.

Wekt dit ook uw interesse…? Kom ook!

Docent
Marcel Poorthuis, parochiaan en hoogleraar theologie aan de universiteit in Tilburg en Utrecht.

Even op een rijtje:
Deelname is gratis, wel a.u.b. opgeven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij het parochiesecretariaat van H.Hart-H.Joseph, telefoon 035-6859738, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er wordt gezorgd voor koffie. Graag uw bijbel meenemen!
Telkens van 10-12 uur.
Locatie: de Drie Berken (achterzijde H.Hartkerk, Dr. Cuypersplein 5a, 1222 NC Hilversum)

• Dinsdag 26 januari thema: het grote gebod van de liefde in de synoptische evangeliën.
  • Dinsdag 23 februari thema: de geboorte van Jezus
  • Dinsdag 15 maart (let op: eerder i.v.m. Pasen!) thema: het lijdensverhaal bij de synoptici
  • Dinsdag 26 april thema: de parabel van de zaaier
  • Dinsdag 31 mei thema: de citaten uit het Oude Testament in de evangeliën.