Tweede middag van de bijbelcursus “Volgers van Jezus”

Judas Isakariot

Judas Iskariot is een naam met een lading. De evangelist Marcus noemt hem als laatste leerling die Jezus gekozen en geroepen heeft, met de toevoeging “die Hem heeft uitgeleverd”.
Geen moeder denkt eraan haar zoon zo te noemen, en als pausnaam is hij al evenmin in trek. Judasstreek, judaskus, judassen ……. synoniemen voor verraad. Is dat het enige wat over Judas Iskariot te zeggen valt?
Op deze tweede cursusmiddag volgen we zijn spoor in de vier evangeliën. Is het verraad een goede vertaling? Ook komt de vraag aan bod hoe ver vergeving moet worden gegeven door een meester die door zijn leerling uitgeleverd werd.Judas heeft niet alleen beeldend kunstenaars gefascineerd, maar we komen hem ook tegen in literatuur en film. Wij nodigen u uit nader kennis te maken met Judas als bijzondere volger van Jezus op:

donderdag 8 maart 2018 van 15.30 tot 18.00 uur
in “de Molshoop”onder de OLV. Hemelvaartkerk
Inleiders: diaken Wim Balk en Herman van der Molen

Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

U kunt zich opgeven bij het parochiesecretariaat van OLV. Hemelvaartkerk, telefonisch bereikbaar op maandag- en donderdagmorgen van 08.30 tot 11.30 uur via het nummer 0294-251315.