*

Requiem van Gabriel Fauré

Op vrijdagavond 2 maart vindt er een bijzonder concert plaats in de Heilig Hartkerk te Hilversum

Onder leiding van dirigente Hester Westra zingt een ensemble van zo’n 12 zangeressen (muzikale vriendinnen en studiegenoten) het beroemde Requiem (1893) van Gabriel Fauré in een versie die maar weinig te horen is. Naast het Requiem staan enkele kortere werken uit het Frankrijk van begin twintigste eeuw.  De keuze van de muziek is mede afgestemd op het bijzondere (Franse!) Mutin-orgel (1910) van de Heilig Hartkerk. 

Hester Westra studeert koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en is sinds eind 2016 als dirigent verbonden aan de parochie OLV Onbevlekt Ontvangen-Verrijzenis. Voor het eerst organiseert zij nu een muziekproductie waarbij zij zelf de gehele verantwoordelijkheid draagt voor de programmering, productie én uitvoering. Organist Jaap Jan Steensma, naast zijn organistschap aan de OLV, sedert begin 2017 tevens één van de vaste organisten van de Heilig Hartkerk. 

Het concert begint om 20 uur, de toegang is gratis, wel is na afloop een collecte. Ook is er een lekker glaasje wijn om nog even na te praten met de musici en met elkaar.

joomla template