*

Nieuws van de vrijwilligerscoördinatie

De vluchtelingen zijn inmiddels een week in Crailo. Er is veel gebeurd in die week en elke dag waren jullie - de vrijwilligers - daarin van onschatbare waarde. Vanaf de verhuizing op maandag zijn er ruim 90 mensen vrijwillig actief. Op locatie en achter de (computer)-schermen.
Er kwamen fietsen om zelfstandig er op uit te kunnen en routekaarten om de weg te vinden. Wasmiddel, rekjes, fruit worden zorgvuldig rondgedeeld. Er werd een heuse winkel ingericht waar de bewoners kamer voor kamer kleding en warme schoenen uitzochten.
De taaljuffen uit Kortenhoef kwamen langs en hervatten hun les. De kinderen kregen een eigen 'toysroom' en zij brachten zelf kleur in de hal door hun mooie schilderijen op te hangen.
Veel kinderen gingen op bezoek bij de Godelindeschool en bezochten basisschool Ayoub in Hilversum. Afgelopen weekend hebben veel mannen heerlijk gezwommen, bezochten mensen de markt in Hilversum en kon een groep vrouwen naar een religieuze dienst van hun eigen kerk in Amstelveen. Allemaal activiteiten waar de mensen zelf om vragen, gerealiseerd dankzij jullie vrijwillige betrokkenheid. 
Op de drempel van de tweede week crisis-noodopvang wil ik jullie enorm bedanken voor jullie warmte, praktische inslag, deskundigheid maar bovenal jullie flexibiliteit, begrip en improvisatietalent.
Tot ziens op Crailo!
Vrijwilligerscoördinatie Crailo

 

joomla template