*

Taizé in Frankrijk en in Hilversum

 
 

Ruim honderd jaar geleden werd Roger Schutz in Zwitserland geboren. Als jonge man ging hij naar Frankrijk waar hij samen met anderen de gemeenschap van Taizé is begonnen. Deze zomer werd groots gevierd dat deze gemeenschap nu al weer 75 jaar bestaat. Elk jaar gaan duizenden jongeren vanuit heel de wereld voor een weekje naar Taizé. Ze leven daar mee in het ritme van de broeders. Zo ontmoeten ze elkaar en bidden ze samen. Ook vanuit Nederland zijn er al veel jonge mensen (tussen de 17 en 35 jaar) naar Taizé geweest, o.a. uit Hilversum en omgeving. Met een aantal jongeren en met Casella vormen we de werkgroep Taizé Hilversum. Elke vierde vrijdag van de maand organiseren wij hier in Hilversum een ontmoeting in de stijl van Taizé:
http://www.casella.nl/gebedsvieringen/taizevieringen

We eten samen soep en brood, we zingen samen de liederen door en we hebben een gebedsviering met de eerder geoefende liederen. Wie wil kan na afloop nog even wat blijven drinken. Voor mij is het een gezellig samen zijn en een momentje om even stil te staan. Een gebedsviering in de stijl van Taizé kenmerkt zich namelijk door eenvoudige liederen die herhaald worden, door een Bijbellezing, een wat langere stilte, voorbeden en een afsluitend gebed. Door deze manier van vieren vind ik rust en soms ervaar ik iets van God.
Wil jij ook een keer iets meemaken van wat Taizé is of wil je gewoon andere jonge mensen leren kennen? Vind je het leuk om mee te eten, te zingen en te bidden? Kom dan zeker een keer langs. Je bent van harte welkom! Ook als je alleen voor de viering wilt komen ben je welkom. We hebben vanaf 18.00 uur een inloop en iets voor 18.30 uur beginnen we met eten. Tussen 19.30 uur en 19.45 uur begint de viering.

De Taizéontmoetingen zijn speciaal voor jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Val je niet in de genoemde leeftijdscategorie en wil je wel komen dan is dit de tip: zorg dat je een groepje jongeren bij elkaar krijgt en rijd ze bijvoorbeeld naar ons toe, als jongerenwerker of begeleiders ben je namelijk ook welkom.Adres: Casella, Soestdijkerstraatweg 145, Hilversum
Ik hoop je daar te zien.

Groetjes,
Carolien (werkgroep Taizé)

Taizé-ontmoetingen
Schrijf alvast de volgende Taizé-ontmoetingen in je agenda:

Seizoen 2015/2016:
23 oktober 2015
27 november 2015
18 december 2015 (let op: 3e vrijdag!)
22 januari 2016, aansluitend Taizéweekend
26 februari 2016
25 maart 2016
22 april 2016
27 mei 2016
24 juni 2016

Taizéweekend 2016:
Vrijdag 22 januari 18:00 t/m zondag 24 januari 16:00 uur
Je start met de maandelijkse Taizéviering en daarna kan je gewoon blijven...
Max. 10 jongeren (18-35 jaar) kunnen blijven overnachten, dus geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of de website www.casella.nl(agenda en dan naar reserveren)
Kosten € 40,00 (laag inkomen) of € 70,00 (normaal inkomen). 
Programma: zingen, Bijbelmeditatie, gespreksgroepjes en natuurlijk ‘corvee-taken’. Je houdt ook nog tijd over ‘voor jezelf’…


 

 
joomla template