Toerustingsavonden

3 november: Toerustingsavond – Thousand Hills Hilversum

Op 3 november organiseert de Interkerkelijke Stuurgroep Asielzoekers Hilversum in samenwerking met Stichting GAVE een toerustingsavond bij Thousand Hills.

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Na welkom en gebed verzorgt GAVE een presentatie over waar je op moet letten in de ontmoeting tussen vrijwilliger en asielzoeker. Na een korte pauze is er een panelgesprek. Aanvang: 20:00, zaal open: 19.30 uur. Neuweg 148, Hilversum. Aanmelden (niet verplicht) via facebook event: https://www.facebook.com/events/1502420260058463/

NB Hoewel de naam van de organiserende partij in de mededeling anders luidt, gaat het om het zelfde actieprogramma van Aandacht Helpt.

7 november: Ontmoetingsdag - Amersfoort Raad van Kerken

Op 7 november worden in de Amersfoortse Bergkerk tussen 10 en 16 uur een ontmoetingsdag georganiseerd door de projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken. Deze dag is bedoeld voor iedereen die plaatselijk actief is bij de vluchtelingenopvang. Tijdens deze dag zullen Geesje Werkman (Kerk in Actie), John van Tilborg (Stichting Inlia) en Tim Noordhof (Vluchtelingenwerk Nederland) inleidingen en themagroepen verzorgen over de actualiteit van de huidige instroom nieuwe vluchtelingen. Wat kunnen kerken hierin doen? Wat zijn best-practices? Daarnaast is er volop ruimte om bij te praten en strategieën uit te wisselen. De toegang is gratis en voor lunch wordt gezorgd. Aanmelding voor 4 november: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..