*

Vragen over boete en vergeving

 
 

Terug naar de hoofdonderwerpen

Wat is de biecht?

Vaak zijn er momenten in ons leven dat we weet hebben van ons tekort schieten; soms hebben we berouw van wat we fout deden tegenover God en medemensen. De kerk kent het sacrament van de biecht, waarin we onze fouten erkennen in een persoonlijk gesprek met een priester. We spreken uit dat we berouw hebben en dat we bereid zijn het goed te maken, waarna de priester de absolutie, de vergeving, uitspreekt. Voor de biecht kunt u een persoonlijke afspraak maken met een priester. We kennen ook andere vormen van bidden om vergeving. Naast de wekelijkse schuldbelijdenis waarmee onze vieringen beginnen, zijn er voor de grote feesten van Kerst en Pasen in onze kerken bezinningsvieringen, waarin we ons geweten onderzoeken en bidden om verzoening.

Kan ik in uw parochie biechten?

Voor de privé biecht kan rechtstreeks contact opgenomen worden met regiopastoor (zie voor nadere informatie de website van de Vitusparochie)

Staat uw vraag er niet bij?

Mail naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt het antwoord en wij kunnen de vragenlijst aanvullen.

end faq

 
joomla template