Vragen over de organisatie

Terug naar de hoofdonderwerpen

Wat is de rk regio Hilversum?

Het bisdom Haarlem-Amsterdam is verdeeld in 34 regio’s, samenwerkingsgebieden van parochies. De hieronder genoemde parochies vormen samen de pastorale regio Hilversum.

De parochies:

H. Vitus en H. Willibrord Parochie te Hilversum
Onze Lieve Vrouwe Verrijzenis Parochie te Hilversum
Heilig Hart Joseph Parochie te Hilversum
Emmaus-Paulus Parochie
   Emmausparochie te Hilversum
   Sint Paulusparochie te Loosdrecht
KAN Parochies:
   H. Antonius van Padua Parochie te Kortenhoef
   Sint Martinus Parochie te Ankeveen
   O.L. Vrouw Hemelvaart Parochie te Nederhorst den Berg

Regio-pastoresteam:

Pastoor J. Dresmé
Diaken R. Keetelaar
Diaken B. van Wilgenburg
Pastor W. Vlooswijk

Wat is het KAN

Het KAN is een samenwerkingsverband tussen drie parochies in de gemeente Wijdemeren.
De parochies zijn:

H. Antonius van Padua Parochie te Kortenhoef
Sint Martinus Parochie te Ankeveen
Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Parochie te Nederhorst den Berg

Wat doet de parochiecoördinator?

De parochiecoördinator is in dienst van de KAN-parochies

• Zij coӧrdineert  en ondersteunt de jaarplanning van het parochiebestuur, de parochievergadering en de werkgroepen.
  • Geeft ondersteuning aan het parochiesecretariaat , de gastvrouwen en aan  verschillende werkgroepen.
  • Planning van alle vieringen, voorgangers en koren; zij maakt hiervoor de roosters.
  • Coӧrdineert geplande en niet-geplande activiteiten van de pastor
  • Onder eindverantwoordelijkheid van de pastor kan de parochiecoördinator worden belast met aanvullende taken in de pastorale zorg. Dit kan zijn bij het maken van de liturgie voor een viering, of bij het regelen van uitvaarten/begrafenis, dopen, huwelijk, koren, voorgangers, oecumenische contacten.
  • Is lid van het regio-pastoresteam.
  • Heeft contact met de regiopastoor.

Wat doet het KAN secretariaat?

Het secretariaat verricht diverse secretariële werkzaamheden en het onderhoudt contacten met betrokkenen voor de drie KAN parochies ter ondersteuning van:

• kerkelijke gebeurtenissen zoals dopen, huwelijk, uitvaarten, allerzielen en ziekenzalving.
  • vergaderingen van parochies en bestuur
  • het afhandelen van de post
  • samenstellen en drukklaar maken van liturgieboekjes voor vieringen

De uitvoering van deze functie is gecombineerd met het secretariaat van en de functie als gastvrouw voor de Antoniusparochie

Wat doet het parochiesecretariaat?

Het secretariaat verricht diverse secretariële werkzaamheden en het onderhoudt contacten met betrokkenen voor de parochie ter ondersteuning van:

• beheren agenda’s, intenties en maken van roosters voor o.a. acolieten, vieringen
  • ondersteunen van voorgangers en acolieten, begeleiders van catechese, communicanten, acolieten, vormsel, ziekenzalving en ziekentriduüm en uitvaarten
  • samenstellen en drukklaar maken van het lokale parochieblad en ondersteunen van de inhoud en de verspreiding van het KAN nieuws
  • het afhandelen van de post, het beheer kleine kas en voorraadartikelen
  • het ondersteunen van de parochieadministratie

Wat doet de gastvrouw van de pastorie?

De gastvrouw is in eerste instantie een luisterend oor voor alle bezoekers van de pastorie. Zij zorgt er voor dat bezoekers zich welkom voelen en ontvangt hen met koffie of thee.

Daarnaast verricht zij een aantal praktische werkzaamheden zoals:

• het aannemen van de telefoon
  • het op orde houden van de pastorie i.s.m. een aantal vrijwilligers
  • het begeleiden van monteurs en vrijwilligers voor speciale taken

Staat uw vraag er niet bij?

Mail naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt het antwoord en wij kunnen de vragenlijst aanvullen.

end faq