Altijd al willen weten, waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes. Elke dag gaan vele mensen naar de grot, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt u een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en een excursie naar de Pyreneeën.


De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al 25 jaar bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis voor de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters, die voor u vele hand- en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond.
Deelnemers die veel zorg nodig hebben, kunnen in het ‘Zorghotel Accueil Notre Dame’ verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis voor de Pelgrim’.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

18 t/m 26 mei 2020 busreis naar Lourdes
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Op de heenweg bezoeken we op de 1e dag de kathedraal van Notre Dame in Reims. Op de 2e dag gaan we naar het klooster in Nevers, waar Bernadette opgebaard ligt in haar schrijn. En op de terugweg gaan we naar het mooie plaatsje Rocamadour.

Indien u liever vliegt, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de
vliegreis van 20 t/m 25 mei 2020
De pelgrims die met het vliegtuig gaan, sluiten zich dan in Lourdes aan bij de bus pelgrims.
U gaat dan op eigen gelegenheid naar Den Bosch. Daar staat de transferbus, die u (tegen betaling) naar het vliegveld van Maastricht brengt.

Vliegreis van 8 t/m 13 september 2020
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een bus vanuit Haarlem naar het vliegveld. Deze vliegreis wordt ook geheel verzorgd door onze vrijwilligers van de Lourdes-groep. Pelgrims die veel zorg nodig hebben, kunnen logeren en verzorgd worden in ‘Zorghotel Accueil Notre Dame’.

Informatiebijeenkomst
Als u, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent u allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt u alles te weten over de twee bedevaartreizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op:
Zaterdag        18 januari 2020
Locatie:          Moeder van de Verlosserkerk
Adres:            
Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB in Haarlem
Aanvang:       11.00 uur
De duur van de bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij:
Joke Hoekman                                          T. 013-5216701         M. 06-42347729
Wilma Caiffa                                                                           M. 06-12157507(na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers                                                                M. 06- 53887641

Tip: Bent u cliënt bij Zorgverzekeraar CZ, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Veel informatie kunt u vinden op onze website: www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep