vastenactie 2019 2

Waterprojecten
met de opbrengst van de sponsoring en vastencollecte steunt Vastenactie Nederland al jarenlang projecten waarbij een waterput of watertappunt wordt aangelegd in dorpjes ver van de bewoonde wereld. In 2019 zijn dat  vijf waterprojecten in Nicaragua, Niger, Sierra Leone, Indonesië en Congo.

Pelgrimswandeling
Een bijzondere wandeling voor water hebben we dit jaar die vanuit de Parochie van Levend Water wordt georganiseerd in samenwerking met  de Bisschoppelijke Vastenactie  Nederland.

Voor de 9e keer organiseert VASTENACTIE een driedaagse pelgrimswandeltocht van ongeveer twintig kilometer per dag.  Op donderdag 11 april, vrijdag 12 april  en zaterdag 13 april, worden de wandeltochten vanuit Weesp gelopen. Het doel is niet alleen geld bij elkaar lopen voor de projecten zodat het voor Zalia en andere vrouwen en meisjes makkelijker is om aan schoondrinkwater te komen(sponsoring). Maar ook een bewustwording dat we zelf zuinig moeten zijn op onze aarde en zuinig moeten omgaan met het water dat ons wereldwijd ter beschikking staat. Klimaatopwarming en tekort aan schoon drinkwater worden mede veroorzaakt door onze royale (het kan niet op) westerse manier van leven. Tijdens de wandeltochten zijn er verschillende bezinningsmomenten en rustmomenten, waarin een overweging, gebed of lied wordt uitgesproken.

U kunt u opgeven voor 1, 2 of 3 dagen (https://www.vastenactie.nl/nl/evenementen/pelgrimstocht2019 ).
Ook op de dag van uw keuze kunt u zich ’s morgens nog aanmelden aan de inschrijftafel in het Lichthuis in Weesp.


Ondersteuning
U kunt de deelnemers aan deze driedaagse pelgrimswandeltocht sponsoren met geld of in natura in de vorm van het verrichten van hand en spandiensten. Graag zouden wij mensen bereidt zien om te helpen met het verzorgen van lunchpakketten, koffieschenken of een eenvoudige maaltijd bereiden.
Aanmelden en inlichtingen bij : Willy Ebbelaar,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 13616002  of  Nel Pronk,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ,  06 15071576