Minister-president Mark Rutte veel extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Helaas was dat nodig. Gelukkig mogen de kerken nog wel open blijven tijdens deze meest strenge lockdown in ons land.

Toch hebben de maatregelen impact op onze parochies doordeweeks. Voor onze KAN-parochies betekenen de nieuwe maatregelen vanaf nu het volgende voor onze secretariaten tot en met 19 januari 2021:

de werkzaamheden op het secretariaat kunnen doorgaan dankzij Anita, Willy, Hennie, Anneke en Jan;
de secretariaten zullen niet vrij toegankelijk zijn;
er kan helaas niet gezamenlijk thee/koffie/enz. worden gedronken;
bij bewegingen door onze gebouwen is het dringend advies een mondkapje te dragen en voor elkaar blijven we ons o.a. houden aan de onderlinge afstand van anderhalve meter..

De secretariaten zijn op de normale tijden natuurlijk wel telefonisch bereikbaar (Kortenhoef: 035-656.1285 / Ankeveen: 035-656.1252 / Nederhorst den Berg: 0294-251.315).

Dat we als kerken, al verschillen de meningen, zo toch mogen bijdragen aan het verminderen van het aantal coronabesmettingen.

Met de woorden uit Psalm 31, 25 blijven we vertrouwen op God: “Allen die uw hoop vestigt op de Heer: wees sterk en houd moed.”

Diaken Wim Balk