Vanaf 18 februari 2021 is er een tentoonstelling over de veertien kruiswegstaties in de OLV Hemelvaartkerk aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg. Ze vertellen het lijdensverhaal van Jezus vanaf zijn veroordeling via zijn kruisweg en kruisiging tot aan zijn graflegging toe.

De afbeeldingen zijn voorzien van fragmenten uit het passieverhaal van de evangelist Johannes. Meditatieve teksten van de theoloog Erik Borgman geven ruimte voor bezinning, stilte. De kruiswegstaties zijn geschilderd door de bekende kerkschilder C. A. Dunselman en aangebracht in de periode 1901-1908. Ook zullen enkele kruisbeelden uit de collectie van de kerk te zien zijn.

De kerk is open iedere donderdag van 10.30 tot 11.00 uur en na de zondagsvieringen tot 12.00 uur, vanaf 18 februari tot en met 4 april 2021. Ook op Paaszaterdag 3 april 2021 is de tentoonstelling te bezichtigen van 14.00 tot 16.00 uur. Alle coronamaatregelen worden in acht genomen, zoals handen desinfecteren bij binnenkomst, het dragen van een mondkapje, het volgen van een looproute langs de tentoonstelling en het houden van anderhalve meter afstand.

De tentoonstelling is samengesteld door Herman van der Molen en Ineke Hamers.

U bent van harte welkom.