landschapHet is een jarenlange goede traditie dat er op Hemelvaartsdag in de Horstermeerpolder, als er geen water naar beneden komt, een oecumenische viering is vanuit de OSG, de Graankorrel, de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg en de KAN-parochies. Wanneer het regende zijn we uitgeweken naar de Sint Martinuskerk in Ankeveen.

Op donderdag 22 april jl. was er in De Bergplaats in Nederhorst den Berg een oecumenisch overleg over de viering op Hemelvaartsdag dit jaar. Dat het weer Hemelvaartsdag wordt, staat als een paal boven water. Helaas hebben we tijdens dit overleg moeten besluiten om ook dit jaar de oecumenische viering in de polder te annuleren. Er zijn teveel beperkingen en onzekerheden om dit samen op een goede en veilige manier te organiseren.

Wel zal er op Hemelvaartsdag een oecumenische viering zijn om 09:30 uur in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg. Elk van de eerder genoemde geloofsgemeenschappen is daarbij betrokken, maar…… deze viering is helaas niet publiek toegankelijk. Wel zal deze viering, is de hoopvolle verwachting, via een livestream te volgen zijn op het YouTube-kanaal van de ‘Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg’.

In de Sint Martinuskerk (Ankeveen) en in de H. Antonius van Padua (Kortenhoef) zullen er op Hemelvaartsdag RK-vieringen zijn om respectievelijk 09:30 uur en 11:00 uur. Het maximum aantal parochianen/gasten voor die vieringen blijft nog steeds dertig.

De oecumenische werkgroep.