WGE2Tijdens de ‘Week van gebed voor de eenheid van de christenen’ staan christenen dit jaar stil bij de ster van Bethlehem. Het licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De gebedsweek vindt dit jaar plaats van 16 t/m 23 januari.

Het thema ‘Licht in het duister’ verwijst naar de ster van Bethlehem, die de Wijzen uit het Oosten bij Jezus bracht. Als christenen worden we aangemoedigd om als die ster te zijn en anderen te wijzen naar Christus. Onze verdeeldheid maakt het soms lastig om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden. Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en andere crises die daar wereldwijd uit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het Licht der wereld is.

In onze KAN-parochies zijn er twee oecumenische gebedsvieringen.
Op zondag 16 januari 2022 is er een viering in de protestantse Willibrordkerk in Nederhorst den Berg. Die viering begint om 10:00 uur en is te volgen via de livestream. Helaas is deze viering niet publiek toegankelijk. 
De link om mee te vieren is: https://youtu.be/aZt1v6D3jS0 Voor degene die op de TV via YouTube willen kijken : vul het laatste stuk van de link in, in het zoekveld. Dat zijn de onderstaande letters (dit mogen ook kleine letters zijn): aZt1v6D3jS0


Op zondag 23 januari 2022 is er een viering in Kortenhoef. Die viering begint om 11:15 uur, maar er is nog niet bekend in welke kerk en of deze viering publiekelijk toegankelijk zal zijn. Na de persconferentie van aankomende vrijdag zal er overleg zijn tussen De Graankorrel, de Oecumenische Streekgemeente en de H. Antonius van Padua-parochie. Via deze site en via de facebookpagina van de KAN-parochies zal dan e.e.a. worden gecommuniceerd.