Beste parochianen van de KAN-parochies,

Waar te beginnen? Het zijn droevige, verdrietige en zware tijden voor Europa en in het bijzonder voor de inwoners van Oekraïne. Deze oorlog op ons continent raaks ons allemaal en Oekraïne vraagt om hulp.

Wat kunnen wij nu doen? Op Aswoensdag vraagt Jezus in het Evangelie aan ons om te geven, om te bidden en om te vasten. Paus Franciscus doet een dringend beroep op ons allemaal om in het bijzonder op Aswoensdag te vasten en te bidden om vrede in Oekraïne. U kunt zijn oproep hier lezen (in het Engels): https://www.vatican.va/content/francesco/en/audiences/2022/documents/20220223-udienza-generale.html

Daarom is er in de KAN-parochies, buiten de Aswoensdagvieringen om, om 15:00 uur een gebedsviering (tot ongeveer 16:30) in de H. Antonius van Padua. We zullen stil zijn, zwijgen, overwegen en bidden, want dit blijft onze hoop (Jesaja 2,4): “Hij zal rechtspreken tussen de volken, over machtige naties een oordeel vellen. Zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal meer het zwaard trekken tegen een ander volk, geen mens zal nog de wapens leren hanteren.”

Het is volgens mij daarbij goed om nu bij het volgende initiatief vanuit Wijdemeren aan te sluiten. U kunt natuurlijk direct bij Esther Kaper doneren, maar u kunt uw bijdrage voor het Oekraïne volk op de vlucht ook meenemen naar de gebedsviering. Er zal voor worden gezorgd dat de spullen op tijd bij Esther Kaper zijn.

Heel veel dank, vrede en alle goeds,