Foto KAN

Graag stel ik me kort aan u voor. Mijn naam is Evert Florijn en ik ben 42 jaar. Ik ben opgegroeid in Rotterdam-West, maar ik heb ook in Scherpenzeel, Zaandam en Utrecht gewoond. Inmiddels ben ik 14 jaar getrouwd met mijn Keniaanse vrouw Akinyi. Onze dochter Hera is 11 jaar en we wonen sinds 2011 in Hilversum.

Van huis uit was ik protestant, maar de kerk stond voor mij op afstand. Voetbal en mijn studie waren in die tijd belangrijker dan het geloof. Tijdens mijn studententijd kreeg ik steeds meer interesse in het katholicisme. In 2011 ben ik katholiek geworden en schreven we ons in bij de Vitus-/Willibrord-parochie. In 2016, vrij snel na het Vormsel, voelde ik een roeping tot het diaconaat. De voorbereiding op de diakenwijding duurde zo’n 6 jaar, onder andere met een deeltijd opleiding Theologie. Op 18 november heeft bisschop Hendriks mij met drie anderen gewijd in de kathedraal in Haarlem.

Net als Wim Balk ben ik permanent diaken. Mijn aanstelling door het bisdom is onbezoldigd, wat betekent dat ik mijn huidige dienstverband houd. In het dagelijks leven ben ik IT-architect bij het CBG in Utrecht. In de KAN zal ik diaken Wim Balk ondersteunen. Daarnaast zal ik taken uitvoeren voor het Bonifatius-instituut met kerkelijke opleidingen van het bisdom, de PCI en catechese in Hilversum.

Ik zie ernaar uit om in de KAN te werken en u daar te ontmoeten!

Diaken Evert Florijn

------

In de KAN-viering van zondag 26 november a.s. in Kortenhoef zal diaken Evert Florijn zich voorstellen en kunt u tijdens de koffie en thee ook met hem kennismaken.